Najava utakmice (Cardiff): Jedna od onih „malih“ koje se moraju pobijediti!

Najava utakmice (Cardiff): Jedna od onih „malih“ koje se moraju pobijediti!
15 rujna 11:40 2018

U 16.00h kreće bitka za nova tri boda. U goste na „The Bridge“ stiže lani drugoplasirana ekipa Championshipa, velški Cardiff. Ulazimo u utakmicu s epitetom velikog favorita, ali kao i uvijek to treba potvrditi na zelenom travnjaku gdje se pak nešto pita i protivnika.

Dobre strane našeg suparnika već neko vrijeme ostaju u sjeni onih loših što nam i odgovara jer nam tako nesigurni stižu u pravo vrijeme. Najveća šansa gostiju su prekidi u kojima bi radi velike razlike u visini, a u njihovu korist, mogli stvoriti određenu neugodnost. Ipak, s obzirom na Sarrisimo stil u kojem ćemo težiti visokom presingu i posjedu lopte teško će gosti uopće doći u priliku za izvođenje prekida.

Obrana im izgleda jako sporo i nekoordinirano što ih automatski tjera na povlačenje u krilo svojem vrataru, nešto što ćemo viđati u 90% naših utakmica dok na klupi sjedi Mr. Sarri, nešto na što se moramo naviknuti. Trebali bi biti strpljivi jer se često taj blok dugo drži bez primljenog pogotka, ali kad primi prvi…

Smatram da ova momčad nema dovoljno kvalitete sistemski braniti pokušaje naših sjajnih induvidualca koji će kroz brze driblinge i kratke pasove doći u dovoljan broj prilika potrebnih za pobjedu.

Nadajmo se da slično razmišlja i trener Neil Warnock, pa će kao protiv Arsenala u par navrata pokušati iznenaditi presingom (uspijevalo je u većini situacija), gdje mi sve bolje reagiramo i preko Jorginha i njegove mirnoće na donošenju odluka i dodavanju sve lakše te situacije pretvaramo u brzu tranziciju okrenuti lice prema golu i jureći protivniku u prsa. U takvim situacijama Hazard, Willian i Pedro imaju veliku prednost, što im Morata svojim sjajnim otvaranjima, osjećajem za prostor i vezanjem braniča dodatno olakša (da ga nebi samo pljuvali).

Sastav se ne bi trebao mjenjati, mislim da će igrači koji imaju manju minutažu dobiti priliku u Solunu u četvrtak.

Momčad koju bi Sarri mogao danas poslati na teren je slijedeća:

Kepa; Azpi – Rudiger – Luiz – Alonso; Jorginho – Kante – Kovačić; Hazard – Morata – Willian

Provjerena postava s našim Kovačićem unutra mora donijeti još jednu pobjedu. Sve manje bio bi neuspjeh.

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Tarle

Odrastao podno Promine, s trenutnim prebivalištem u Splitu. Jedina plava koju priznaje je ona na dresu Chelseaja i DOŠK-a iz Drniša, a jedini nogometni bog za njega je Frank Lampard. Čvrsto je na zemlji, realan i objektivan osim kada razmišlja o trenerskom pozivu. S obzirom na propalu karijeru nogometaša smatra da mu se negdje mora vratiti, pa sad... Besprijekoran taktičar o kojoj god se igri radilo, pobjeda je imperativ!

Vidi Više Članaka