Tko čeka – taj se načeka

Tko čeka – taj se načeka
10 srpnja 22:17 2018

Mjesec dana je ostalo do početka najuzbudljivije nogometne lige na svijetu. Chelsea svoje prvo kolo igra dan kasnije, 11. kolovoza u 16.00 gostujući kod Huddersfielda. Lagano otvaranje prvenstva moglo bi se pretvoriti u katastrofu s obzirom da se u klubu ne zna apsolutno ništa. Nije poznato ime trenera (Conte je tu još formalno), stručni stožer se osipa većinom odlazeći čuvati bok Franku Lampardu u County, a koji usput nišani na niz naših mladih igrača (Palmer, Abraham, Mount) nedovoljno dobrih za priliku u Chelseaju(?). Pojačanja nema na vidiku, tek poneka glasina… sat ubrzano otkucava, a mnogi ga s nestrpljenjem i neizvjesnošću sve češće pogledavaju. Neki i u Rusiji…

Iako je polufinale Svjetskoga prvenstva u centru pažnje nogometnog svijeta i teško se fokusirati na bilo što drugo, ne možemo više ignorirati alarme u našem klubu… Marcos Alonso je zadnji u nizu naših igrača s izjavom da bi volio vidjeti stvari u klubu što prije riješene. Naravno da se prvenstveno misli na trenera, a uz to i na igrački kadar. Dok su ostali „velikani“ već odlično sastavljeni i spremni (događat će se pokoje pojačanje) mi nismo niti blizu nečega što bi trebala biti gotova stvar. Mjesec dana prije početka sezone je razdoblje u kojem vrhunski timovi rade na brušenju forme, doduše ovo je godina SP-a na čijoj završnici sudjeluje dosta naših ključnih igrača… Ali upravo zato su bile nasušno potrebne rane popune kadra i stručnog stožera da bi se stvorili uvjeti za povratak tih igrača i postupno uvođenje istih u sustav. Ovako se događa situacija da recimo jedan Eden Hazard koji igra vrhunsko prvenstvo ne smije ni pomisliti što ga čeka u Londonu pri povratku u klub. Njegov sat još brže otkucava požuren interesima ostalih klubova koji u ovom trenutku izgledaju daleko bolja opcija od našeg Chelseaja. Kada bi barem nešto od tih svih glasina bilo realizirano, jer nekako nam se čini da nam samo treba mala iskra da se pokrene stihija dobrih stvari. Golovin je označen kao „siguran“, pa Seri (Fulham i Arsenal ciljaju), a kad bi barem Sarri i Jorginho u duetu započeli ono što već dugo visi u zraku. Pribojavao sam se da to sve ne ostane nekakva prazna priča, ali ako su točni natpisi društvenih mreža da je sam Abramovič uzeo pod obavezu dovođenje spomenutog dvojca onda nam se smiješe vedriji dani, jer ako Roman tako kaže.. Navodna trampa Morata- Higuain je zasad zametnuta pod tepih, a svako toliko iskoči navod da je Isco novi Blues, Martial kojeg bi se Jose navodno vrlo rado riješio, te Rugani kao novi mladi stoper.

Sigurno je da su pred nama zanimljivi dani i da će promjena biti… Nadamo se da će naš klub iskoristiti šok i tugu Otoka nakon sutrašnje utakmice, pa pokupiti ono najbolje iz izloga ispred nosa ostalih. Previše smo stajali sa strane i promatrali, vrijeme je za posao. Krajnje je vrijeme za posao.

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Tarle

Odrastao podno Promine, s trenutnim prebivalištem u Splitu. Jedina plava koju priznaje je ona na dresu Chelseaja i DOŠK-a iz Drniša, a jedini nogometni bog za njega je Frank Lampard. Čvrsto je na zemlji, realan i objektivan osim kada razmišlja o trenerskom pozivu. S obzirom na propalu karijeru nogometaša smatra da mu se negdje mora vratiti, pa sad... Besprijekoran taktičar o kojoj god se igri radilo, pobjeda je imperativ!

Vidi Više Članaka