Što Zola može donijeti Chelseaju?

Što Zola može donijeti Chelseaju?
22 lipnja 14:49 2018

Početak predsezone se bliži, a Chelsea još rješava problem trenera.

No, nije sve tako crno. Vrlo je vjerojatan povratak legendarnog Gianfranca Zole na Stamford Bridge.

Zola je trenersku karijeru započeo 2006. godine kao pomoćni trener U-21 reprezentacije Italije s kojom je na Olimpijskim igrama 2008. stigao do četvrtfinala.

Prvi posao glavnog trenera je dobio odmah nakon toga u West Hamu, gdje se istakao ubacivanjem više mladih igrača u prvu momčad, ali je već nakon nepune 2 godine dobio otkaz zbog problema s upravom.

2012. je došao na mjesto glavnog trenera Watforda i u prvoj sezoni doveo momčad na 3. mjesto i u doigravanje. Sredinom druge sezone je napustio klub nakon niza poraza i 2 mjeseca bez pobjede.

Imao je dva loša perioda u Cagliariju i Al-Arabiju, te za kraj u Birmingham Cityju gdje je ostvario samo 2 pobjede u 24 utakmice.

Iz svega navedenoga, vidi se da Zola treba još raditi na svom trenerskom znanju, a za to bi idealno bilo mjesto pomoćnog trenera s kojim se najviše povezuje.

Prema zadnjim informacijama Zolin dolazak ne ovisi o dolasku Sarrija, ali navodno bi Sarri prihvatio Zolu kao pomoćnika, ako dođe nakon svih komplikacija.

Jedna pozitivna stvar kod Zole je to što voli koristiti mlade igrače, što bi bilo savršeno za Chelsea, da se napokon iskoristi nešto od silnih mladih talenata koje imamo u klubu.

Iako je Conte još uvijek službeno trener, realno je za očekivati njegov skori odlazak jer moramo početi sređivati i nedostatke u momčadi, a prijelazni rok ove godine završava prije početka sezone tako da imamo još jako malo vremena.

Tko god bio glavni trener na početku sezone, dolazak Gianfranca Zole na mjesto pomoćnog trenera je definitivno korak u dobrom smjeru.

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Šimun Mihanović

Rođen Ljeta Gospodnjeg 1994. u Malom Mistu velikih talenata, široj javnosti poznatom kao Splitu gradu. Čistokrvni Poljičanin, iz loze Mihanovića, zvanih 'Knezovi'. (Na jedvite jade) završio Tehničku školu u Splitu, smjer Mehatronika. Trenutno student elektrotehnike na FESB-u, gdje uživa zvjezdani status. Otac mu je donio Drogbin dres iz Obale Bjelokosti (2005. godine), a on ga je, razočaran žarkim bojama istoga, obojao u plavo. Tako je počela njegova ljubavna priča s Chelseajem... U slobodno vrijeme igra CS:GO, WoT i Star Citizen, slaže makete, gleda (loše) filmove i čita knjige.

Vidi Više Članaka