ANKETA: Treba li Conte nastaviti s 3-5-2 formacijom?

ANKETA: Treba li Conte nastaviti s 3-5-2 formacijom?
06 svibnja 20:46 2018

Prije skoro svake utakmice gledamo istu priču od naših navijača – Conte je postavio ‘preobrambenu’ formaciju, ili, jednostavnije – postavio je 3-5-2, nakon čega slijedi brdo negodovanja i tužnih lica. No, ima li takva salva kritika stvarno tako dobro uporište?

“Htjeli smo postaviti kompaktnu momčad koja neće previše ‘patiti’ protiv Salaha, Firmina i Manea. U tome smo i uspjeli. Bakayoko je odigrao možda i svoju najbolju utakmicu, formacija s tri veznjaka stvarno mu odgovara”, rekao je Conte nakon utakmice, a i činio se prilično zadovoljan nastupom svoje momčadi.

Formacija prema kojoj sam i sâm skeptičan, ali nemoguće je poreći da nam je donijela neke odlične rezultate ove sezone protiv nekih velikih momčadi – bili smo bolji suparnik protiv Atletica i danas protiv Liverpoola. Daje nam veliku kompaktnost i veliku slobodu Hazardu i Fabregasu.

Kao što je Antonio i sam rekao, Bakayoko je odigrao jednu od boljih utakmica u plavome dresu. Tu najviše pati Willian koji zbog igre s tri veznjaka seli na klupu, iako je u vrlo dobroj formi i stvarno je šteta ne iskoristiti ga. Upravo zato rekao bih 3-5-2 nailazi na najviše kritika.

Opcije su:

  1. 3-5-2 kao danas protiv Liverpoola (Fabregas, Kante i Bakayoko u vezi) – jako kompaktno, ali bez dovoljno kreacije i agilnosti.
  2. 3-4-3 s Willianom desno, Bakayokom i Kanteom – također kompaktno, ali tada naš vezni red postaje jako tehnički inferioran te nema nikakvu šansu kroz posjed nešto napraviti.
  3. 3-4-3 s Willianom desno te Fabregasom i Kanteom u sredini – jako slaba kompaktnost, također jako slabo fizički, ali prema naprijed najbolje što imamo.

Na kraju, stvarno je teško reći koja nam je uopće najbolja formacija – imamo puno nekompatibilnih igrača koji jednostavno ne igraju dobro skupa. U većini slučajeva odabrao bih ipak opciju c, ali protiv momčadi koja će stvarno držati puno loptu u nogama razmislio bih ipak dvaput bih li i ja posegnuo za 3-5-2 solucijom.

Je li 3-5-2 stvarno tako loša kako je većina ljudi predstavlja? Jesmo li pobjeđivali neke velike utakmice zbog te formacije, ili unatoč njoj? Glasujte u anketi!

Trebamo li nastaviti s 3-5-2 formacijom do kraja sezone?

View Results

Loading ... Loading ...
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka