Giroud: “Svaka sljedeća utakmica je finale”

Giroud: “Svaka sljedeća utakmica je finale”
14 travnja 18:31 2018

Olivier Giroud je ovaj trenutak čekao već više od 2 mjeseca, otkad je došao u Chelsea.

Više puta je govorio koliko želi zabiti prvi ligaški pogodak za svoj novi klub, čak i nakon dobrih nastupa u kojima nije zabio (ne uključujući FA kup).

Činjenica da je svoj prvi pogodak za Plavce zabio u utakmici u kojoj je njegova momčad gubila 2-0 samo povećava važnost, a nije samo pogotkom inspirirao fantastični preokret, već i riječima.

“Da, naravno da sam to čekao, toliko puta sam pokušao spremiti loptu u mrežu,” rekao je Francuz.

“Kada sam ušao, rekao sam Edenu da nastavi vjerovati. Nisam mu rekao da ćemo zabiti, ali mislim da je prvi pogodak pokrenuo momčad. To je vrlo dobra stvar za momčad.”

Antonio Conte je pohvalio sve igrače za nevjerojatan preokret (prvi ovakav za Chelsea od 2002.), a Giroud je jedan od onih koji su zaslužili najviše pohvala.

“Pokazali smo sjajan karakter i timski duh,” dodao je.

“Najvažnije je pokazati karakter. Imao sam dosta poteškoća u karijeri, uvijek sam se pokušao vratiti jači. I to se dogodilo danas. Drugo pogodak… najvažnije je da se nikad ne predaš, čak i ako primiš jedan ili dva pogotka.”

“Vrlo sam ponosan na ono što smo danas napravili.”

Chelsea se često optužuje za “nedostatak vođe” ovih dana, baš kao i Giroudovu bivšu momčad, pa je malo neočekivano da je jedan bivši igrač Arsenala upravo ta osoba koja će ustati i povesti momčad, ali to se danas dogodilo.

Naravno, Chelsea je i dalje izvan top 4 bez neke nade da se to promijeni, ali imamo još jedan trofej za kojeg se treba boriti, a u ligi nije gotovo dok se ne odigra zadnja utakmica.

“Dok god je to matematički moguće, vjerovat ćemo. Imamo 5 ili 6 finala za odigrati. Idemo obaviti svoj posao!

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Šimun Mihanović

Rođen Ljeta Gospodnjeg 1994. u Malom Mistu velikih talenata, široj javnosti poznatom kao Splitu gradu. Čistokrvni Poljičanin, iz loze Mihanovića, zvanih 'Knezovi'. (Na jedvite jade) završio Tehničku školu u Splitu, smjer Mehatronika. Trenutno student elektrotehnike na FESB-u, gdje uživa zvjezdani status. Otac mu je donio Drogbin dres iz Obale Bjelokosti (2005. godine), a on ga je, razočaran žarkim bojama istoga, obojao u plavo. Tako je počela njegova ljubavna priča s Chelseajem... U slobodno vrijeme igra CS:GO, WoT i Star Citizen, slaže makete, gleda (loše) filmove i čita knjige.

Vidi Više Članaka