TRANSFERI: Džeko prestar i preskup za Chelsea?

TRANSFERI: Džeko prestar i preskup za Chelsea?
23 siječnja 09:48 2018

Chelsea je uskoro spreman završiti pregovore oko transfera Emersona Palmierija, ali s druge strane pojavilo se nekoliko problema oko dovođenja Edina Džeke.

Prema izvorima pregovori oko transfera bosanskog reprezentativca još uvijek su u tijeku zbog višestrukih financijskih razloga (ukupne cijene, bonusa, transfera/posudbi s druge strane itd.)

Možemo reći da je transfer još uvijek diskutabilan. Prema izvorima sljedećih “nekoliko sati” će biti od velike važnosti, što znači da bi odluka uskoro mogla pasti.

Ono što želim reći je da je Chelsea možda shvatio da je Džeko ipak preskup i prestar i da bi se ubrzo mogli “ohladiti” od takvog transfera.

Problem je u tome što klub mora odlučiti hoće li prekinuti dugoročnu politiku produživanja ugovora igračima starijim od 30 godina.

Postavlja se pitanje, potpisati Džeku s dugoročnim ugovorom ili ne?

Ovakvo nešto je bilo uskraćeno legendama kluba poput Johna Terryja i Franka Lamparda. Ako se Chelsea oduči na ovaj korak i potroši između 25 i 35 milijuna eura na Džeku (morali bi ga potpisati na minimalno 3 možda i 4 godine).

Potpisivanje na 1 ili 1.5 godinu nije opcija iz više razloga, međuostalom i financijskog fair playa.

Trenutno ima važeći ugovor s Romom do 2020. godine, ali Chelsea jednostavno nema politiku potpisivanje igrača starijih od 30 godina na više od godinu, godinu i pol dana.

Ako dvije najveće legende nisu imale tu priliku nakon što su prešli 30-tu, je li Chelsea toliko očajan u potrazi za drugim napadačem da su spremni prekršiti to pravilo?

Jedna stvar je podrška treneru i dovođenje igrača koje on želi, ali sasvim je druga prekršiti pravilo koje smo postavili od samog početka što bi moglo opteretiti klub u budućnosti što se tiče ovakvih ugovora. Ovo dovodi u pitanju realizaciju transfera.

Bez obzira koliko će Conte biti na klupi Chelseaja, da li je to 6 mjeseci ili 6 godina kako je jednom i sam izjavio da bi volio ostati. Chelsea se seli na novi stadion 2024. godine i konačne odluke o ovakvim transferima moraju ostati na klubu.

U Chelseaju bi trebala biti stabilnost na prvom mjestu, bez obzira tko donosi glavnu odluku, bio to i sam Abramovič, Granovskaia ili novi sportski direktor Laurence koji donosi odluke nakon Emenalovog odlaska.

Ova situacija ostavlja “rupu” za dosta loših odluka i treba biti oprezan, ali ako je Conteova ideja da izgradi momčad dovođenje igrača poput Carrolla, Llorentea ili Džeke ideja da izgradi “nešto važno” onda mu treba reći da to možda i nije dobra odluka.

Chelsea je bio čvrst što se tiče Llorentea i ponudili su mu dvogodišnji ugovor prije nego što su ga Spursi ugrabili i mislim da bi i u ovom slučaju trebali tako postupiti.

Možda su u klubu ipak shvatili da je Džeko prestar i preskup za dugoročni ugovor (koji možda traži kao jedan od glavnih uvjeta uz garantiranu minutažu).

S druge strane moramo ostati konkurentni s drugim klubovima poput Manchester Uniteda koji je doveo Alexisa Sancheza za rekordan iznos i plaću. Ali United si to može priuštiti, mi jednostavno ne možemo.

Ako sagledamo situaciju, realno je da Chelsea ne može izdvojiti tolike novce za igrača čija je kvaliteta neupitna, problem je koliko on može pridonijeti u toliko kratkom vremenu za klub jer je on ipak na zalasku karijere.

Jedini razlog zbog kojeg ovaj transfer ima smisla je da je Conteu potreban napadač kojem više vjeruje od Batshuayija ili pretpostavka da bi Džeko mogao odigrati ulogu u klubu poput Ibrahimovića ili Drogbe.

Svejedno, višegodišnji ugovor nema smisla. Uskoro ćemo saznati rasplet priče.

 

Je li Džeko dobar izbor za Chelsea?

DA
NE
Druge opcije/mišljenja napišite u komentarima

PollMaker

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka