Conte: “Zadovoljan sam nastupom svojih igrača”

Conte: “Zadovoljan sam nastupom svojih igrača”
13 rujna 13:15 2017

Prije jučerašnje pobjede protiv Qarabaga, Conte je pobijedio u samo jednoj od osam prvih utakmica u Ligi prvaka, što je dovelo Juventus na dno tablice u skupinama 2013.-14. godine.

Zato je razumljivo zašto je bio toliko sretan nakon pobjede jer je započeo utakmicu s nekim od najbitnijih igrača na klupi poput Hazarda i Morate.
Qarabag je igrao poprilično loše što je Chelsea dobro iskoristio. Nakon utakmice, Conte je bio zadovoljan i nazvao to “savršenim početkom” iako je više mislio na stanje na tablici nego na nastup svojih igrača na terenu.

“Bio je to savršen početak za nas. Prva utakmica u ovom natjecanju, pobjeda s dobrim rezultatom, puno golova i sačuvanom mrežom. Večeras sam vidio puno pozitivnih stvari.”

Conte je pohvalio doprinos svih igrača za kojeg su ga novinari pitali, uključujući Zappacostu, Bakayoka, Batshuayija i Christensena, ali naravno, Conteu po definiciji nikad nije ništa skroz savršeno i uvijek postoji mjesta za rad i napredak, kako pojedinačno tako i kolektivno.

Zappacosta je odigrao jako dobru utakmicu, ali sada mora nastaviti s radom i napredovati.”

Bakayoko je popravio svoju kondiciju. On je fizički jak igrač i mora nastaviti s radom kako bi se uklopio u našu ideju nogometa. Trebat će mu više vremena nego Zappacosti.”

“Želio sam pružiti priliku Michyju i Christensenu. Kada igraš utakmicu u Ligi prvaka to je znak da ti trener vjeruje. To je bila moja poruka večeras. Vjerujem svim svojim igračima, ne samo riječima nego i djelima.”

“Prvu utakmicu sam odlučio rotirati momčad. Razlog tome je također i njihov napredak. Ako mislimo da možemo igrati s 13 igrača kao prošle sezone, onda smo ludi.”

“Umjesto toga, moramo dati priliku svim igračima, da napreduju i stvore dobru konkurenciju između sebe. Pozitivan naboj i konkurencija su vrlo važni.”

“Jako sam zadovoljan nastupom jer sam dobio pozitivne odgovore od svojih igrača. Sada moramo nastaviti ovako.”

U Conteovim prethodnim dvjema sezonama u Ligi prvaka, obje s Juventusom, uvijek je startao s neriješenim rezultatom. Naravno, uzmimo u obzir da se u prvim utakmicama nije susreo s momčadima poput Qarabaga.

Tri boda su tri boda, pogotovo ako uzmemo u obzir da su Roma i Atletico Madrid remizirali što stvarno znači da nismo mogli poželjeti bolji početak. Ali, treba biti oprezan, prava iskušenja tek dolaze i na krilima od četiri uzastopne pobjede dočekujemo Arsenal u nedjelju.

 

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka