Conte: “Želim zaštiti naš klub, igrače i naše navijače”

Conte: “Želim zaštiti naš klub, igrače i naše navijače”
02 prosinca 10:56 2017

Već znamo koliko je Conteu važna rotacija momčadi i priprema za svaku utakmicu, kako bi svi igrači podjednako odmorili unatoč gustom rasporedu.

Plavci danas pred sobom imaju Newcastle, kojem se namjeravaju suprotstaviti upravo ovom uzletnom formom iz prethodnih nekoliko utakmica.

Talijan je u više navrata pokazao kako će nastaviti rotirati momčad s obzirom na raspored utakmica i objasnio je zašto je Cesar Azpilicueta odmarao sredinom tjedna unatoč činjenici da je igrao gotovo svaku utakmicu otkad je preuzeo klub.

“Najteže za svakog trenera je mentalno pripremiti igrače jer svaki trener uvijek želi izvesti najboljih 11 na teren, ali to je ponekad nemoguće.”

“Ne volim previše objašnjavati. Jedino što mogu reći je da kada igrate svaka tri dana, nekad tri, nekad četiri utakmice uzastopno jednostavno morate odmoriti igrače. Ne želim riskirati nikakve ozlijede. Pokušavam ih zaštititi istodobno razmišljajući kako riskiram rezultat utakmice.”

“Ali, ja vjerujem svojim igračima i želim im ukazati na to da ako svi zajedno pokažemo predanost i damo sve od sebe, da u svakom trenutku mogu rotirati i dati priliku svakome od njih.”

Malo je vremena za pripremiti igrače za današnju utakmicu nakon srijede, a Newcastle je imao dan odmora više nakon što je u utorak odigrao 2-2 s West Bromwichem. Conte je naglasio važnost prilagodbe rasporeda koji bi bio fer za sve klubove.

“Da, moram biti iskren, opet se dogodilo.” dodao je Conte.

“Newcastle je igrao u utorak navečer, a mi u srijedu i sada moramo igrati u subotu u 13.30h. Ne želim se žaliti, ali protiv Watforda smo trebali igrati u ponedjeljak, a onda su nam promijenili raspored na subotu u 13.30h nakon odigrane utakmice u srijedu. I to je onda u redu?”

“Dogodilo se protiv Manchester Cityja, protiv Watforda, treći put se već osjećate zbunjenim.”

“Ne želim ja nikakvu prednost za moju momčad, samo želim isti odmor za igrače kao i naši protivnici. Je li to toliko teško? Ne bi rekao.”

“Mislim da ovo sad već postaje čudna slučajnost.”

“Želim zaštiti naš klub, igrače i naše navijače. Također želim zaštiti i ovu ligu.”

“Kada pogledate stanje na tablici i vidite da imamo 11 bodova manje od Manchester Cityja morate se sjetiti da smo protiv njih igrali s jednom danom manje isto kao i protiv Liverpoola i sada se opet sve ponavlja.”

“Nakon 14 utakmica ovo se dogodilo već 4 puta i sada je već teško povjerovati da je to slučajnost.”

“Ako moramo igrati svaka dva dana, spremni smo, ali moramo imati isti period za odmor kao i naši protivnici i tek onda vidjeti što će se dogoditi.”

“Ako igrate svaka tri dana s jednim danom odmora manje od protivnika to nosi puno poteškoća i ozljeda.”

“Razgovarao sam s čelnicima kluba o tome i nadam se da će pokušati napraviti nešto po tom pitanju. Želim zaštitu i poštovanje za klub, igrače i naše navijače. Nisam glup i nisam osoba za šalu ako netko ima namjeru to raditi.”

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka