Conte: “Nije sve u 90 minuta, igračima je potreban odmor”

Conte: “Nije sve u 90 minuta, igračima je potreban odmor”
23 prosinca 13:02 2017

Bez obzira na zimsku stanku i hoće li ona utjecati dalje na prvenstvo, ova tema je već dugo izvor rasprave u Engleskoj. Antonio Conte je ponudio svoje mišljenje o toj temi i o našem gustom rasporedu.

Nakon međunarodne stanke početkom rujna, Conteu i njegovim igračima je gotovo svaki tjedan maksimalno ispunjen zbog povratka na europska natjecanja i naravno kontinuirano natjecanje u Carabao kupu.

Conte je objasnio da nije bitan napredak koliko odmor u ovo doba godine za igrače. Potreban im je odmor kako bi mogli biti spremni za proljeće i pokazati se u pravom svijetlu. Zimska stanka je nešto na što je navikao kao trener u Italiji.

“Lijepo je igrati za vrijeme božićnog razdoblja, ali nakon toga je potreban odmor.”

“Nije nimalo jednostavno. Igrači i treneri su umorni, jer ovo stvarno razdoblje kada je raspored toliko gust i počinje već u studenom, a ne u prosincu. Od studenog do kraja siječnja se igra svaka tri dana, pogotovo ako ste prošli dalje u svim natjecanjima.”

“Igračima je potrebno vremena za oporavak barem jedan tjedan. To bi bilo dobro jer tek bi onda mogli poslati igrače na teren u najbolje stanju kako bi bili konkurentni u svakom natjecanju.”

“U veljači već kreće Liga prvaka, a tamo ćemo doći poprilično umorni s puno utakmica u nogama bez imalo prostora za odmor.”

“Bilo bi dobro razmisliti o ovoj situaciji i pokušati pronaći rješenje koje će pomoći igračima da se zaštite od ozljeda.”

Conte je objasnio još neke pojedinosti i zašto se ne “naplaćuje” samo 90 minuta provedenih na terenu.

“Da bi igrači bili spremni igrati svaka tri dana, morate uložiti jako puno energije, pripreme i video analize, taktičkog rada, pripreme momčadi za igranje u različitim formacijama protiv različitih protivnika. Nije nimalo jednostavno.”

“Ako bi se samo igralo 90 minuta ne bi bilo problema. Ali uvijek postoji velika žrtva i rad iza toga svega, priprema za koju se vrlo naporno radimo i ja i moji pomoćnici.”

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka