Pochettino: “Svi se moramo popraviti kako bi zaslužili biti ovdje sljedeće sezone”

Pochettino: “Svi se moramo popraviti kako bi zaslužili biti ovdje sljedeće sezone”
26 travnja 19:03 2024

Mauricio Pochettino održao je danas (petak) poslijepodne konferenciju za novinare uoči naše utakmice protiv Aston Ville.

Trener je govorio o ozljedama, Coleu Palmeru, Enzu Fernandezu, Raheemu Sterlingu, Carneyju Chukwuemeki i drugim stvarima.

Upitan o timskim novostima i hoće li Reece James i Levi Colwill biti dostupni za utakmicu, rekao je: “Ne, oni još uvijek nisu spremni. Blizu su. Jučer i danas su djelomično trenirali s ekipom. Blizu su, ali još nisu spremni.”

Upitan hoće li se Cole Palmer vratiti, rekao je: “Da. Cole je dobro trenirao zadnjih nekoliko dana. Pretpostavljamo da će biti spreman za sutra i da će biti dio ekipe.”

Upitan treba li brinuti zbog toga koliko ovisimo o Palmeru, rekao je: “Možemo pričati, možemo pričati, možemo pričati, ali na kraju to je realnost. Cole je za nas jako dobar i ključan igrač. Pokazalo se da se mučimo bez njega. To je realnost koju ne možemo sakriti.”

Upitan imamo li problem s karakterom, rekao je: “Ne, to nije istina je nakon što smo primili prvi gol stvorili smo nekoliko prilika. Ekipa je bila u utakmici.”

“Onda je započelo drugo poluvrijeme i nakon šest ili sedam minuta smo primili drugi gol i da, nakon toga se može reći da smo u drugom poluvremenu pokazali manjak vjere da je moguće (vratiti se u utakmicu). Ali u prvih 45 minuta svi su vjerovali i svi su vidjeli da je ekipa bila u utakmici, borila se da dođe do remija i zabije.”

Uz sve okolnosti, manjak vjere se može ponekad dogoditi. Uz razočaranje nakon Manchester Cityja, uz nedovoljno vremena za oporavak, igranje protiv ekipe koja igra za naslov u Premier ligi, pune samopouzdanja i uz sve okolnosti, sve je bilo negativno za ekipu. Zato smo se mučili.”

“Bili smo sposobni pobijediti Everton 6-0 tjedan dana prije uz sjajnu izvedbu. Vidjeli smo prije dva dana da je Everton pobijedio Liverpool 2-0, a odigrali smo sjajnu utakmicu protiv Manchester Cityja, ali nismo pokazali konstantnost koju trebamo da pobijedimo.”

“Možda to previše ponavljam, ali to je istina, realnost. Nakon što smo primili treći gol, bilo je teško nositi se sa situacijom na terenu.”

Upitan vidi li vođe na terenu, rekao je: “Za svaku ekipu je moguće da ponekad doživi ovakav rezultat, s vođama i bez vođa, to se u nogometu može dogoditi. A pogotovo u Premier ligi.”

Upitan kakvu reakciju želi vidjeti, rekao je: “Puno smo razgovarali, danas smo imali sastanak i pokušali smo shvatiti kako se moramo ponašati kad je teška utakmica, kad su zahtjevi jako visoki. Moramo biti snažniji, zaista vjerovati u način na koji igramo, našu filozofiju, način na koji se pripremamo za utakmice i sve što slijedi. I moramo imati disciplinu.”

“Nakon utakmice sam rekao da ne možemo kriviti igraće. Okolnosti su takve kakve jesu. Moramo biti pozitivni, snažni, vjerovati da sutra možemo imati dobru utakmicu, dobar stav, dobar pristup i idemo se tamo boriti.”

Upitan pomaže li pobjeda na Villa Parku ranije ove sezone, rekao je: “Ovo je druga utakmica, drugo natjecanje. Naravno, kraj sezone je uvijek najteži dio. Ali da, moramo vjerovati da možemo bolje odigrati. Mislim da smo bili previše mekani protiv Arsenala, a moramo se ponovno osjećati kao kad smo igrali protiv Manchester Cityja ili Evertona i primijeniti to na našu izvedbu sutra.”

Upitan razgovara li redovno s vlasnicima, rekao je: “Ne, da budem iskren, u zadnjih nekoliko mjeseci se nismo našli. Komunicirali smo preko sportskih direktora, ali ništa se nije promijenilo. Ne mijenjaju se moje stajalište ili moji osjećaji, iako u zadnjih nekoliko tjedana ne razmijenjujemo poruke.”

Upitan kakvo je raspoloženje među igračima, rekao je: “Previše je okolnosti koje otežavaju stvari. Sad imamo problem s Enzom, takve okolnosti. Govorimo da moramo biti svi skupa, ali onda se takvo nešto dogodi i moramo se nositi s tim.”

“Moramo biti pozitivni. Jedini način za ići naprijed je da budemo pozitivni, da ne odustajemo, davat ćemo sve od sebe da izvučemo ono najbolje iz igrača koje imamo na raspolaganju.”

Upitan postoji li šansa da Enzo zaigra do kraja sezone, rekao je: “Da, ali u ovom trenutku osjeća bol i da je ograničen zbog tog problema. Najvažnija stvar je da riješi taj problem. Ako se ne osjeća dobro, ako ne može igrati dobro zbog te situacije, to nije dobro za njega, ekipu ili klub.”

Upitan je li sada teško motivirati igrače, rekao je: “Mi smo odgovorni da motiviramo igrače. Teško je to prihvatiti, zar ne? Kad igraš za Chelsea, motivacija je tu, čak i kad nemaš više za ništa igrati, čak i kad igraš utakmicu protiv suigrača. Teško je ako nemaš motivaciju.”

“Ako me pitate moramo li motivirati igrače za utakmicu sutra ili onu nakon nje, onda mislim da imamo veliki problem. Ne vjerujem da imamo taj problem. Problem je imati sposobnost pružiti dobru izvedbu, a naravno da im n možemo pružiti isprike da ne igraju dobro ili da nisu fokusirani.”

“Ali u isto vrijeme, mi smo grupa ljudi, nismo strojevi. U nekom situacijama se izgubi kontekst, ali mi smo tu da im pomognemo da budu fokusirani. Igrači moraju biti fokusirani jer imamo još šest utakmica za odigrati. Za mene je to važnih šest utakmica i igrači moraju osjećati isto.”

Upitan trebaju li igrači pokazati da trebaju biti u klubu u sljedeće sezone, rekao je: “Da, jer čini se da se samo ja moram popraviti. Uvijek je trener taj koji se mora popraviti kako bi zaslužio biti u klubu i iduće sezone. Svi smo odgovorni za ovu situaciju i svi se moramo popraviti kako bi zaslužili biti ovdje sljedeće sezone. To je dobro pitanje.”

Upitan za zdravstveno stanje Carneyja Chukwuemeke i Raheema Sterlinga, rekao je: “Sterling osjeća bol u donjem dijelu leđa. Carney je osjetio nešto u koljenu, što je povezano s problemom koji je ranije imao. Nadamo se da to nije veliki problem i da mogu biti dostupni što je ranije moguće, ali izgubili smo dva igrala koja su bila tu i za koja smo mislili da mogu pomoći ekipi.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka