Liverpool FC 5-3 Chelsea FC | OCJENE

Liverpool FC 5-3 Chelsea FC | OCJENE
23 srpnja 17:01 2020

Chelsea je došao tako blizu osiguravanju nastupa u Ligi prvaka sljedeće sezone, ali nažalost posrnuo 1 bod ispred ciljne linije… Srećom, u nedjelju ćemo imati još jednu priliku da skupimo taj jedan jedini mali bodić. Nadajmo se naša mlada momčad može podnijeti takav pritisak. Bolje nego, recimo, Bilić i njegovi Baggiesi.

Ali, o tom po tom, a sada na izrazito polaran set ocjena:

Među CheCro rekordima pratimo i najveću razliku među najbolje i najgore ocijenjenim igračima utakmice. Dosadašnji rekord je bio postavljen na onoj utakmici protiv Ajaxa na Bridgeu kada je razlika između Jorginha i Alonsa bila čak 4.33 (2.22/-2.09)… Ako bismo zamislili utakmicu u kojoj će taj rekord biti oboren, to bi svakako bila utakmica u kojoj ekipa primi 5 golova, a s klupe uđe netko i sudjeluje u bar 2 gola. Točno to se dogodilo sinoć te je Christian Pulisic (2.79) s asistencijom i golom nakon ulaska u igru još jednom postao CheCro igrač utakmice i zajedno s Kepom (-2.33) oborio taj (ne)slavan rekord, postavivši lestvicu na nestvarnih 5.12!

Pulisic je sada i igrač s najviše titula igrača utakmice ove sezone, upravo prešavši našeg Matea Kovačića. Hrvatski Amerikanac sada ima 8, a Hrvat je ostao na 7. Njih dvoje su od sinoć izjednačeni na broju ocjena iznad 2.0, (obojica imaju po 11), dok Mateo još uvijek vodi u ukupnoj ocjeni za sezonu (1.36 naspram 1.28). Čisto za usporedbu, Eden Hazard je prošle sezone imao 15 CheCro titula igrača utakmice, 19 ocjena iznad 2.0 te prosječnu ocjenu 1.54… Pitam se hoće li ti rekordi ikada biti oboreni.

Vratimo se na sinoćnju utakmicu. Od 15 iskorištenih igrača, jedan je, dakle, odigrao odličnu utakmicu (>2.0), a jedan očajnu (<-2.0). Još osmero igrača ocijenjeno je negativnom ocjenom, a čak petorica ostvarila je solidnu ‘zelenkastu’ ocjenu. Naš nastup obilježila je Lampardova trostruka zamjena u napadu. Njih troje kombinirali su za 2 gola koja su nas dovela nadomak izjednačenja i Lige prvaka. Osim Pulisica, zabijao je Abraham (1.29), a asistirao još jedan pulen naše akademije, Hudson-Odoi (0.81). Među tom petoricom su i zamijenjeni strijelac Giroud (0.94), te (skoro) uvijek kvalitetni Kovačić (0.91) i James (0.93).Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka