Conte: “Moramo biti zadovoljni s onim što imamo”

Conte: “Moramo biti zadovoljni s onim što imamo”
16 prosinca 11:59 2017

Conte je naglasio kako i on i igrači moraju biti zadovoljni s onim što imaju i kako je bitan obiteljski odnos u razvoju mladih igrača.

Tema zadovoljstva igrača je jedna od onih koju je šef spominjao prošle sezone kao i danas pred susret protiv Southamptona. Bio je poprilično jasan kada se dotakao te teme.

“Ne sviđaju mi se pitanja jesu li igrači sretni ili da li je potrebno pronaći način kako ih učiniti sretnim.”: dodao je Conte.

“Svaki igrač mora biti vrlo sretan ne samo zato što igra za Chelsea, nego što je uopće dio momčadi.”

“To je važno ako želite ostati u velikoj i izvrsnoj momčadi. Normalno je da u velikim momčadima postoji velika konkurencija, ali trener može izabrati samo 11 igrača koji će započeti utakmicu. Moramo biti sretni zbog ove atmosfere u momčadi, radimo fantastičan posao i zarađujemo puno novaca.”

“Moraju biti sretni igrali ili ne. Svaki igrač ima želju igrati, to je normalno, ali moraju biti sretni što imaju priliku baviti se ovim poslom, živjeti ovaj život. To vrijedi za mene i moju obitelj pa tako i za obitelji mojih igrača.”

Kada je u pitanju stav o mladim igračima i njihovom probijanju u prvu momčad, Conte vjeruje da treneri imaju veliku i ključnu ulogu o tom procesu, ali prije toga svega bitan je proces koji prolaze u najranijoj fazi svoga života.

“Obiteljski pristup prema mladim igračima je vrlo važan. Puno je jednostavnije kada imate podršku svojih roditelja. Kada mladi igrači dođu do prve momčadi, oni dolaze s velikim poštovanjem prema treneru, poslu i prema ostalim igračima.”

“Ako se na samom startu ne radi kako treba na tome, to za mene postaje problem. Treneri mladih igrača također imaju problema zbog toga.”
“Trener je i učitelj. Ako netko to ne razumije, saznat će na lakši ili teži način prije ili kasnije.”

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka