Problemi u predsezoni!

Problemi u predsezoni!
27 svibnja 14:08 2018

Conteova budućnost nije jedina neizvjesna stvar ovih dana, prethodno pažljivo isplanirani raspored predsezonskih utakmica je iznenadno postao novi problem.

Podsjetimo, prethodno najavljen raspored izgledao je ovako:

  • 23.06. Perth Glory u Perthu, Australija
  • 28.06. Sevilla u Varšavi, Poljska
  • 01.08. Inter u Göteburgu, Švedska
  • 04.08 Arsenal u Stockholmu, Švedska

Od navedenih utakmica, samo je prva sigurna i dogovorena, što je zgodno jer uključuje put na drugi kraj svijeta. Ostale tri će biti premještene ili potpuno ukinute. Zašto?

Spletom okolnosti, Sevilla je završila sezonu na sedmom mjestu La Lige te se tako kvalificirala za drugi krug kvalifikacija za Europa Ligu što znači da moraju igrati kvalifikacijske utakmice 26.07. i 02.08., što ostavlja malo prostora za prijateljski susret s Chelseajem.

Čak i da održe svoju stranu dogovora, to predstavlja vrlo gust raspored u predsezoni za Sevillu. Naime, španjolski klub bi trebao odigrati čak 11 utakmica između 26.07. i 02.09., uz pretpostavku da će proći sva kvalifikacijska kola.

Pored svega toga, osvojivši FA kup, Chelsea mora odigrati utakmicu za Community Shield 05.08., što znači da utakmica s Arsenalom dan ranije sigurno otpada. Sve to utječe na International Champions Cup u sklopu kojega se odvijaju utakmice protiv Seville, Intera i Arsenala, pa zasad sve ostaje u neizvjesnosti.

Na službenim stranicama ICC-a trenutno stoji oznaka “TBD” (To Be Decided) za susrete protiv Intera i Seville.

Po jutru se dan poznaje – često kroz sezonu na površinu izađu problemi i slabosti koji su bili vidljivi u predsezoni, ali smo ih zanemarili s opravdanjem da takve prijateljske utakmice nisu toliko bitne ni nama ni igračima.

Nadajmo se da će se neizvjesnost brzo riješiti tako da se ponovno dogovore termini utakmica ili pronađu prikladni zamjenski protivnici.

 

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Perković

Neslužbeni mozak Udruge, pravi antipod tezi da su Chelseajevi navijači ordinarni imbecili. Obožava Chelsea, a ni Vuco mu nije mrzak. Dok drugi gledaju utakmicu i razbijaju krigle piva o glavu, on vrijedno na Facebooku prenosi događanja s terena vjernom plavom puku. Ljepši spol tvrdi da je on jedan od glavnih razloga zašto im na okupljanjima pogled s televizora bježi negdje drugdje. Na histerični smijeh ostatka redakcije...

Vidi Više Članaka