Pochettino: “Dosta je tih glupih glasina”

Pochettino: “Dosta je tih glupih glasina”
03 svibnja 19:30 2024

Chelsea je pružio sjajnu izvedbu u četvrtak navečer u pobjedi nad Tottenhamom na Stamford Bridgeu, ali nema puno vremena za slavlje jer nas već u nedjelju čeka utakmica protiv West Hama.

Plavci su svladali Tottenham zahvaljujući golovima Trevoha Chalobaha i Nicolasa Jacksona, a Mauricio Pochettino u tolikoj je mjeri oduševljen onim što je vidio od svoje ekipe da je rekao kako je to pobjeda nakon koje je bio najsretniji ove sezone.

Pochettinova ekipa sada ima realnu šansu da izbori plasman u Europu sljedeće sezone, budući da zaostajemo samo dva boda za sedmim Newcastleom.

Govoreći uoči još jednog gradskog derbija, Pochettino je odgovorio na brojna pitanja, poput onih iku prijetnju predstavlja West Ham, kakva je situacija s ozljedama i neizbježnoj temi njegove budućnosti u klubu.

Upitan je li plasman u Europu cilj, uz napomenu da više ne smijemo kiksati ako je, Pochettino je rekao: “Ne možemo kriviti igrače. Možemo kriviti okolnosti, ali ne možemo kriviti igrače. Igrači žele dati sve od sebe. Danas smo protiv Tottenhama pokazali da ako igramo na ovakav način, borimo se na ovakav način, možemo postići što želimo.”

Upitan utječu li na njega špekulacije o njegovoj budućnosti u klubu, rekao je: “Špekulacije? Ne, pitali su me o tome. Moramo to staviti u kontekst i biti jasni. Pitali su me neka pitanja, ali nikad nisam rekao da to utječe na mene. Ako sam to rekao, ne mogu se sjetiti jer moj engleski postaje sve gori i gori. Ne znam. Ne želim lagati, ali vjerujem da to nisam rekao.”

“Govorili smo o procjeni na kraju sezone, i o tome osjećam li da sam pod povećalom. Ne sjećam se baš dobro što sam rekao.”

“To je kao da nakon svih okolnosti moramo dokazati da zaslužujemo biti ovdje sljedeće sezone. Pitao sam tko će me ocijeniti? Moramo ocijeniti sami sebe i igrače? Želio sam reći da je dosta s takvim glasinama.”

“Imam još godinu dana ugovora ovdje, a ako nitko ništa ne kaže, onda pretpostavljam da ću biti ovdje. Samo ako mi netko kaže jer mi ne znamo. Imam još godinu dana ugovora i bit ću ovdje, ali dosta je tih glupih glasina jer morate pitati klub želi li me zadržati ili ne. A ne pisati nešto što nema smisla, znate?”

Nakon što mu je rečeno da naša domaća forma nije bila dobra na početku sezone, Pochettino je rekao: “Nije bila dobra? Ako govorimo o izvedbama, mislim da smo zaslužili bodove. Ako govorimo o izvedbama, mi smo među četiri najbolje ekipe. Rezultati su nešto drugo. Slažem se s vama da nam rezultati nisu bili dobri. Ali ako govorimo o izvedbama, mislim da među šest najboljih ekipa.”

Upitan je li se nešto promijenilo je se čini da se ekipe sada plaše gostovanja na Stamford Bridgeu, rekao je: “Cijenimo to. Danas je bilo sjajno zahvaljujući pomoći navijača. Morate pitati ostale ekipe. Mislim da je istina da smo se prošle sezone malo mučili da dođemo do pobjede ovdje. Sada nam ide sjajno u zadnjih nekoliko mjeseci. To je dobro za ekipu.

Upitan je li opasno misliti kako možemo pobijediti u sve četiri preostale utakmice, rekao je: “To su najopasnije utakmice jer sada moramo zadržati isti mentalitet. West Ham je snažna ekipa, fizički moćna, a imaju sjajnu sezonu.”

“Igrali su dobro i u Europi, a mi se moramo oporaviti i možda dodati nekoliko odmorih igrača u našu ekipu jer je West Ham imao cijeli tjedan da se pripremi, zato su to najopasnije utakmice.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka