Pochettino: “Dobra prilika za naše mlade igrače”

Pochettino: “Dobra prilika za naše mlade igrače”
01 svibnja 18:58 2024

Mauricio Pochettino održao je konferenciju za medije uoči Chelseajeve utakmice protiv Tottenhama u četvrtak navečer na Stamford Bridgeu.

Pochettino igra protiv svog bivšeg kluba drugi put otkad je sjeo na klupu Chelseaja, a nadat će se sličnom rezultatu kakav je bio u prvoj utakmici, kada smo pobijedili 4-1.

Upitan o zdravstvenom stanju ekipe, rekao je: “Nemam dobre vijest jer nam se nijedan od igrača koji su na listi ozlijeđenih nije oporavio, a na listu smo dodali Thiaga Silvu i Disasija, oni neće moći igrati sutra.”

Upitan koliko je sjajno pojačanje Silva bio za Chelsea, rekao je: “Naravno. On je sjajan čovjek, sjajan profesionalac. Neću ponovno otkriti takvog igrača, koji će igrati skoro do svoje četrdesete godine, ima sjajnu karijeru. Nedostajat će klubu i navijačima, ali sretan je, jako je ponosan na vrijeme provedeno ovdje u Chelseaju i drugim klubovima. Želim mu sve najbolje jer to zaslužuje.”

Upitan je li još uvijek ljut zbog neosvajanja tri boda protiv Aston Ville, rekao je: “Da, naravno. Za nas je svaka utakmica izazov, a sada nas čeka veliki izazov protiv Tottenhama, protiv sjajne ekipe kao što je Tottenham. Mislim da će to biti dobro, bit će to lijepa utakmica za odigrati jer će to biti prilika da neki klinci budu na klupi uz priliku da možda zaigraju.”

“Kada se ta prilika ukaže, ti klinci moraju doći i reći da su ovdje i da tu žele biti, da žele igrati za prvu ekipu Chelseaja. Mislim da je to za njih sjajna prilika i ovo će sigurno biti sjajna utakmica.”

Upitan kakav je osjećaj ponovno igrati protiv bivšeg kluba, rekao je: “Bilo je posebno kad smo igrali tamo jer je to bio prvi put nakon što sam napustio klub, ali sada je drukčije. Uvijek je emotivno jer ćemo se susresti s ljudima s kojima smo dugo radili. Da, ne mogu sakriti emocije prema klubu, a mislim da će biti emotivno.”

“Kad god igraš protiv svog bivšeg kluba i povijest je dobra, dio tebe se sjeća toga. Ali kao što sam rekao ranije, to je 90 minuta, želimo pobijediti Tottenham i oni će također željeti pobijediti. Bit će to dobra utakmica.”

Pochettino sutra vodi 400. utakmicu u Engleskoj, a upitan kako ocjenjuje svoj dosadašnji boravak tamo rekao je: “Sjajno. Mislim da je to ostvarenje sna. Bilo je nemoguće pomisliti da ću doći u Englesku i trenirati ovdje, ali onda su moja žena i prijatelj Jesus (Perez) donijeli odluku. Oni su me nagovorili da dođem u Southampton.”

To je bila jedna od najboljih odluka u mom životu, doći ovdje i uživati u ovoj sjajnoj nogometnoj zemlji. Naravno, ovdje se osjećam jako ugodno. Kao da sam doma.”

Upitan koji je bio najizazovniji period za njega, rekao je: “Svaki period je za nas bio sjajan izazov. Doći u Southampton kad nas nitko nije poznavao, pokušati uvjeriti igrače i prenijeti im našu viliziju nogometa. Prije nego su Pep i Klopp stigli, samo je Brendan (Rodgers) pokušavao postaviti drukčiji stil nogometa.”

“To je bio nevjerojatan izazov. Došli smo u nevjerojatan klub, s nevjerojatnim predsjednikom, nevjerojatnim osobljem, igračima. To je bilo sjajno putovanje u Southamptonu, a onda je i u Tottenhamu bilo sjajno jer smo imali izazov stvaranja ekipe koja se može boriti za trofeje i igrati protiv velikih klubova.”

“Nakon godinu i pol dana, borili smo se za trofeje. Skoro šest godina borili smo se sa svim velikim ekipama. Bili smo u finalu Lige prvaka, izgradili novi stadion, novo trening igralište. Bilo je sjajno biti dio toga.”

“Sada sam ovdje u Chelseaju, također sjajnom klubu, koji ima sjajnu povijesti u procesu je izgradnje sjajnog projekta za koji znamo da nam treba vremena – ovo sada je možda najizazovniji period.”

Upitan koliko je zadovoljan povratkom protiv Ville, rekao je: “Da, jako sam zadovoljan je važno naučiti nešto iz toga. U tom procesu moramo učiti. Morate steći iskustvo i učiti iz njega. Veliki je izazov imati sav taj potencijal, sve te talentirane igrače koji igraju u najtežoj ligi na svijetu.”

Upitan pokazuje li to koliko igrači mogu brzo učiti iz iskustva, rekao je: “Da. Usponi i padovi su tu, ali mislim da uče. To je proces. Moramo im pomoći i natjerati ih da shvate koja područja moraju popraviti i u kojim područjima mogu biti bolji. Ranije smo govorili o projektu, lakše je kad imaš jednog, dva ili tri igrača. Ali teže je kad imaš puno mladih igrača, oni trebaju više vremena za učenje.”

Upitan kakva je bila prva utakmica protiv Tottenhama igrana ranije ove sezone: “Utakmica je bila teška jer su oni jako dobro započeli. Nije dovoljno samo dobro igrati, potrebno je imati i sreće, a mislim da je jako puno stvari otišlo u našu korist kad smo igrali protiv Tottenhama ranije ove sezone. Nadam se da će pozitivne stvari sutra biti na našoj strani, a za nas bi to bila jako važna tri boda.”

Upitan jesu li on i članovi njegovog trenerskog osoblja shvatili zašto se toliko mučimo s ozljedama, rekao je: “Moram biti iskren. Ono što mogu reći je da kad dođeš u novi klub, s novim procesom i novim poretkom, uvijek možeš bolje. Svi osjećamo odgovornost. Onda je tu previše stvari za objasniti zašto se to događa. Teško je to objasniti jedno riječju ili rečenicom.”

“Naravno, radimo na tome da se popravimo. Imamo sjajno medicinsko osoblje, trenersko osoblje, svi imamo iskustva u vođenju kluba i ovom poslu. Kada dođu određene okolnosti to se ponekad može dogoditi, moramo sve informacije staviti na stol i biti bolji iduće sezone.”

Moramo se popraviti u komunikaciji, dinamici, strategijama, svemu u čemu moramo iskoristiti svoje znanje kako bi se pokušali popraviti. Ali mislim da je kvaliteta ovdje. Ponekad se to dogodi s ekipom, ponekad ekipa ne igra dobro, a činjenica da se radi o novom projektu ponekad može poremetiti formu. Ali ne kažem da se ovdje radi o tome. Previše je stvari koje su se danas možda poklopile i možda se zato toliko mučimo s ozljedama.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka