Pochettino: “Pošten rezultat ako analizirate utakmicu”

Pochettino: “Pošten rezultat ako analizirate utakmicu”
08 travnja 16:42 2024

Mauricio Pochettino bio je iznenađujuće miran na konferenciji za novinare nakon Chelseajevog remija sa Sheffield Unitedom.

Upitan je i frustriran zbog remija, rekao je: “Da, jako frustriran jer smo primili gol u prvom poluvremenu nakon što smo poveli. Onda primimo gol u zadnjim minutama, uvijek si jako razočaran i frustriran jer si trebao pobijediti u tom trenutku.”

“Ali zbog raznih okolnosti smo primili gol i na kraju smo remizirali. Želim reći da je remi pošten rezultat ako analizirate utakmicu.”

“Iako smo kontrolirali utakmicu i imali prilike, nismo mogli biti dovoljno čvrsti i snažni i ne primiti gol. To je najbolnija situacija.”

Upitan kako to ispraviti, rekao je: “To je nešto što se već dogodilo. Mislim da smo u prvom dijelu sezone bili malo čvršći. Nismo stvarali puno prilika ili nismo zabijali. Stvarali smo prilike, alo nismo bili ubojiti. Sada zabijamo, ali primamo više golova. Važno je pronaći ravnotežu.”

“Pokušali smo uvesti sistem s drugim igračima s drukčijim ulogama na terenu. Ali ekipa u zadnjih nekoliko mjeseci ne pokazuje sposobnost da bude čvrsta. Iako nakon Wolvesa nismo izgubili utakmicu u Premier ligi.”

“Zabijamo golove, ali ih i primamo. Zato nas kažnjavaju. Sada moramo biti pozitivni, u ponedjeljak imamo novu utakmicu, moramo se odmoriti kako bi bili spremni za nju.”

Upitan jesu li rađene promjene u sustavu igre zbog načina na koji Sheffield igra, rekao je: “Ne, ne, ne. Protiv Brentforda smo igrali s drukčijim sustavom, drukčijom formacijom s loptom i bez nje zbog igrača koji su bili spremni.”

“Pokušavamo pronaći rješenja, ali na kraju zbog različitih okolnosti nije bilo lako da budemo čvrsti. Neću reći da smo se promijenili zbog Sheffielda. Pokušavamo naći riješenje da budem čvrsti i da ne primamo previše golova.”

Upitan u čemu je problem kod primanja kasnih golova, rekao je: “Puno smo razgovarali. To se može događati zbog puno različitih aspekata. Ovo je nova ekipa s igračima različitih profila koji još uvijek uče neke kombinacije, zato proces izgradnje ekipe uvijek zahtijeva vrijeme. To nije čarolija.”

Kad pričamo o projektima, pričamo o tri ili pet godina. Iako sada imamo dobre rezultate u Premier ligi i u polufinalu smo FA kupa, nismo na dobroj poziciji zbog početka sezone.To utječe na to da budemo mirni i igramo na drukčiji način.”

“To je normalan proces koji se događa. Moramo to prihvatiti, raditi na tome i pokušati ispraviti takvu vrstu problema. Uvijek kad sezona započne morate analizirati ekipu i vidjeti što nedostaje i pokušati dodati igrače sa sposobnosti da nad daju ono što vidimo danas, da se popravimo sljedeće sezone.”

Upitan o lošem Chelseajevom učinku protiv ekipa s dna tablice, rekao je: “Moramo se boriti. Zbog različitih razloga mučimo se u takvim utakmicama. Razgovarali smo na poluvremenu, način na koji smo pristupili utakmici je bio sjajan. Ne možemo govoriti o glupostima.”

“Zabili smo, bili smo bolji, imali smo kontrolu, a onda u takvoj situaciji primimo gol. Moramo biti kompetitivniji. A onda smo bili nespretni i počeli smo ne respektirati našeg protivnika na terenu.”

“Mislim da se tu radi o kombinaciji više stvari. Učimo kako da igrači shvate zahtjeve trenerskog osoblja. Uvijek se radi o procesu izgradnje i imanju sposobnosti donošenja odluka, ali ispravnih odluka, a morate se složiti s trenerskim osobljem, sportskim direktorom i vlasnicima. Inače se nije lagano popraviti.

Upitan ima li kakvih novosti oko budućnosti Thiaga Silve, rekao je: “Stvar je u tome da u ovom trenutku ne pričamo o njegovoj budućnosti. Natječemo se i to je odluka za koju treba pitati klub, a mi na kraju sezone moramo porazgovarati o budućnosti ekipe.”

“Naravno, on je jedan od igrača o kojima treba raspraviti. U ovom trenutku nema ništa novo. U ovom trenutku to još uvijek nismo raspravili.”

Upitan jesu li igrači bili umorni, rekao je: “Naravno da su bili umorni, ali danas to nije isprika da se ne pobijedi. Moramo identificirati dvije stvari. Prva, naravno da mogu biti umorni, ali zato imamo nevjerojatni trening centar koji pruža sve, hranu, vitamine, oporavak, bazen, fizioterapiju, baš sve.”

“Onda je važno biti kompetitivan. Možda to previše ponavljam, ali kad kao 52-godišnjak gledam nogomet, jako brzo vidim je li ekipa spremna natjecati se ili ne. Danas se ovo dogodilo jer možda ova grupa još nije dovoljno zrela da se natječe u svakoj utakmici svaka tri dana.”

“Možda su ovakve utakmice teže za pripremiti se jer ćete možda reći da je Sheffiled u zoni ispadanja. Moramo malo razmisliti, neću reći da ih ne respektiramo, ali moramo malo promisliti. Kao trener moram razmisliti. Da sam igrač, morao bih razmisliti.”

“Ponavljam, nisam uzrujan. Razumijemo da je ovo projekt koji sada živimo. Uvijek je potrebno vrijeme da se izgradi snažna ekipa sa snažnim mentalitetom, ispravnim profilom da se bori s različitim protivnicima, različitim aspektima igre.”

Upitan je li Cole Palmer ozlijeđen, rekao je: “Ne, ne, ne. Mislim da je bio umoran. Bilo je 2-1 za nas, Carney je još jedan igrač koji može igrati na toj poziciji i odraditi posao. Mislim da smo zadovoljni njime. Moramo ga zaštititi. Dobio je udarac protiv Manchester Uniteda i bio je malo više umoran nego inače, ali željei smo ga zaštititi nakon što smo zabili drugi gol. Pokušali smo izbjeći probleme u budućnosti.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka