Manchester City FC 1-0 Chelsea FC | OCJENE

Manchester City FC 1-0 Chelsea FC | OCJENE
17 siječnja 17:41 2022

Ključna utakmica sezone. Makar one ligaške. Trebala nas je usmjeriti natrag u borbu za titulu… i na kraju nas je usmjerila u još jednu borbu za TOP 4. Umjesto da odigramo najbolju, odigrali smo najlošiju utakmicu ove sezone, tj. drugu najlošiju ako je vjerovati ocjenama. S prosječnom ocjenom 0.08 lošije je ocijenjeno samo gostovanje kod West Hama (-0.03).

Imamo troje dobro ocijenjenih igrača, od kojih je T. Silva (1.18) ugusto uzeo titulu CheCro igrača utakmice. Rüdiger (1.11) slično tako nije bio loš te su njih dvojica glavni razlog zašto Kepa (1.16) nije imao toliko puno posla koliko bi terenska dominacija Cityja dala naslutiti. Imao je dva najveća ‘posla’, pri prvome je vrhunski reagirao i obranio Grealishu 1 na 1, a u drugom navratu je primio šut s 20 metara koji je išao metar od dalje stative. Ništa novo kod Kepe, znali smo da nije dobar u branjenju udaraca iz daljine, ali makar je popravio igru 1 na 1.

Šestero igrača dobilo je negativnu ocjenu. Očekivano 5 od tih 6 su napadači + Alonso (-1.08) koji je na putu da obori vlastiti i klupski all time rekord od 17 negativnih ocjena u jednoj sezoni(!), sad je već na 9. Troje najlošijih, svi ispod -1, je startni napadački trojac Lukaku (-1.13), Pulisic (-1.53) te Ziyech (1.55)… Riječi ne mogu opisati (ali brojke/ocjene mogu?) koliko su bili nevidljivi većinu vremena i štetni u onim rijetkim trenucima kada bi im momčad pružila one dugo očekivane prilike za kontru. Tuchelu se možda i ne može previše zamjeriti što se izbora startera tiče, ta nisu ni Werner (-0.32) i Hudson-Odoi (-0.37) bili puno bolji… Možda je jednostavno vrijeme da si priznamo da nemamo dobre napadače?Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka