Pochettino: “Ja sam trener, a ne klaun”

Pochettino: “Ja sam trener, a ne klaun”
05 travnja 16:40 2024

Mauricio Pochettino obratio se medijima nakon Chelseajeve 4-3 pobjede nad Manchester Unitedom u četvrtak navečer.

Cole Palmer bio je junak večeri, nakon što je zabio hat-trick za Plavce.

Upitan kakav je osjećaj doći do takve pobjede, Pochettino je rekao: “Bilo je sjajno jer smo to zaslužili. Danas smo bili bolja ekipa. Bilo je pošteno što smo zabili u zadnjoj minuti. Ako pogledate sve skupa, jako dobro smo započeli utakmicu. Utakmica je bila pod kontrolom na 2-0, ali onda smo napravili veliku pogrešku.”

“Dobili smo veliki emocionalni udarac, s kojim se nije bilo lagano nositi. Ali u drugom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu. Dobili smo gol iz tranzicije. Naravno, razočaran sam zbog načina na koji smo primili tri gola jer mislim da bi trebali biti bolji u takvim situacijama.”

“Ali ako analizirate utakmicu, mislim da je to pošten rezultat. Tri boda za nas i mislim da je bilo važno završiti utakmicu na takav način, povezujući se s našim navijačima i igračima. Ovo što se dogodilo za nas je jako dobra stvar i trebalo bi biti prekretnica, da ekipa dobije povjerenje navijača.”

Nakon što mu je rečeno da se činio jako emotivan, Pochettino je rekao: “Zbog načina na koji se to dogodilo. Ne bi bilo pošteno da smo izgubili. Osjećaj nije bio dobar, mislio sam zašto gubimo? Ali dogodilo se jer se u nogometu događaju takve stvari. Ali nastavili smo vjerovati. Razgovarali smo s našim igračima, rekli im da imaju još dvije minute. Vjerovali smo da možemo zabiti pobjednički gol.”

“Jako sam sretan jer je na kraju bilo jako emotivno. Pobijediti na takav način, osvojiti tri boda, a za nas je to bila utakmica koju smo morali pobijediti kako bi smanjili zaostatak za ekipama koje su ispred nas. To je bilo jako, jako, jako važno, osvojiti tri boda danas.”

Upitan za izjave nekih navijača da bi trebao pokazivati veću strast, Pochettino je rekao: “Biti strastven ne znači biti ludi tip koji radi lude stvari uz teren. Ja nisam takav. Ekipa je ta koja mora pokazati strast kad igrača trči na terenu i očajnički pokušavaju osvojiti loptu nazad i zabiti gol.”

“To je strast koju naši navijači moraju vidjeti. Ja moram biti miran. Ja moram biti staložen i analitičan, moram gledati utakmicu i pokušati im pomoći u svakom aspektu utakmice. Moram biti koncentriran i fokusiran.”

“Naravno, na kraju utakmice je sjajno pokazati strast kao što sam to pokazao danas. Ali ovo nije cirkus, da je potreban klaun koji će raditi nešto uz teren. Moram biti miran, jako fokusiran i pokušati pomoći ekipi, koja treba pomoć izvana jer mi smo jedna od najmlađih ekipa u Europi i mislim da trebamo biti mirni, trenersko osoblje mora sve analizirati i pokušati sve što može da pomogne.”

Nisam klaun, ja sam trener. Ako netko želi klauna, nek ode i traži klauna.”

Cole Palmer bio je junak večeri, a upitan koja mu je najbolja vještina, Pochettino je rekao: “Mislim da je to njegov mentalitet, sposobnost da se nosi s pritiskom. Mlad je, mislim da je ovo prva sezona u kojoj redovno igra, mislim da se sjajno nosi s pritiskom.”

“Može biti jako dobar igrač. Ako pričamo o stanju danas, nemoguće je reći da nije vrhunski igrač. Ali još uvijek se može popraviti.”

Upitan uživa li u ovakvim utakmicama, Pochettino je rekao: “Mi smo ovdje samo da treniramo ekipu. U današnjem nogometu je najvažnija zabava, spektakl u kojem je važno zabijati golove, osjetiti strast i graditi ju kad igrate. Ekipa to mora prenijeti na navijače.”

“Naravno da će se navijači povezati s ekipom kad započnemo kao danas, na način na koji to uvijek želimo. Kad igramo protiv Manchester Uniteda, kad igramo protiv Burnleyja, kad igramo protiv bilo koga.”

“Ali da, volim kad zabijamo golove, ne volim kad primamo golove kao danas, ali to je normalan proces. Mi smo jedna od najmlađih ekipa u Europi, ali možemo naučiti iz ovog iskustva. Moramo rasti i popraviti se.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka