Pochettino: “Dobra prilika da vidimo popravljamo li se”

Pochettino: “Dobra prilika da vidimo popravljamo li se”
05 travnja 22:56 2024

Mauricio Pochettino održao je svoju konferenciju za novinare uoči utakmice protiv Sheffield Uniteda samo dan nakon Chelseajeve pobjede nad Manchester Unitedom.

Zahvaljujući tri gola Colea Palmera uspjeli smo doći do vrijedne pobjede, ali nema puno vremena za uživanje u toj pobjedi jer nas već u nedjelju čeka gostovanje kod Sheffield Unitedu na Bramall Laneu.

“Najvažnija stvar, prije nego počnemo pričati o terenu, taktici, nekim drugim stvarima, je ući utakmicu s dobrom energijom, uz dobru povezanost,” rekao je Pochettino. “Navijači su jako važni u nogometu. Danas sam jako sretan, ne samo zbog tri boda ili što je naša izvedba bila bolja od one Manchester Uniteda, nego zato što mislim da je to bila moja prva utakmica ovdje na Stamford Bridgeu da sam počeo osjećati povezanost s navijačima.”

“To će nam zaista puno pomoći do kraja sezone. To bi, po meni, trebalo biti jako važno. U nekoliko dana smo odigrali jednu utakmicu gdje smo pokazali nizak nivo energije i drugu koju smo započeli onako kako bi trebali započeti svaku utakmicu.”

“Moramo biti spremni, a nedjelju imamo još jednu utakmicu za koju moramo biti spremni. Potreban nam je pravi mentalitet za pristupiti utakmici sa Sheffieldom koja će biti teška. Znamo da kad igramo protiv ekipa poput Sheffielda, ili Burnleyja, ili Nottingham Foresta, takvih ekipa, da se oni bore protiv ispadanja i da je energija uvijek bitna. Moramo izjednačiti njihovu energiju, želju i glad, a to će biti dobra prilika da vidimo popravljamo li se.”

Upitan smatra li iz današanje perspektive da je Cole Palmer bio jako povoljan kad je Manchester City zamijenio Chelseajem, Pochettino je rekao: “O tome nije lako pričati. Teško je to objasniti. Ponekad očekivanja igraju jako važnu ulogu ako se radi o mladom igraču. Kada smo doveli Palmera, nitko nije očekivao da će igrati ovako kako igra.”

“Naravno, imamo talentirane igrače kojima je potrebno vrijeme. Kod svih njih je drukčije očekivanje, pritisak i sve ostalo. Imamo mladu ekipu koja treba rasti. Taj proces je bolan jer je za sve teško kad ne pobijediš i nisi na poziciji na koju je klub naviknuo.”

“Ali klub to želi i želja je izgraditi ovaj novi projekt, a trebamo biti dosljedni i čvrsti u svojim idejama. Znamo što radimo, ali proces nije brz i ne ide brzo koliko svi očekuju.”

Upitan treba li Palmer veću zaštitu sudaca na terenu, nakon što ga je Dalot nekoliko puta zaustavio prekršajem, ali nije dobio žuti karton, Pochettino je rekao: “To je istina. Iznenadilo me da nitko iz Manchester Uniteda nije dobio žuti karton. Ali mi ne tražimo zaštitu.”

“Mi moramo pružiti zaštitu. Moramo poduprijeti suce i vjerovati im. Ja sam prvi koji vjerujem da suci rade ono što smatraju poštenim u svakoj pojedinoj akciji.”

Normalno je (da ga udaraju). Da ja igram protiv Colea Palmera, rekao bih svojim obrambenim igračima da budu čvrsti i da mu ne daju priliku da dođe do lopte. To je normalno.”

Upitan je li plasman u neko od europskih natjecanja sada dostupan cilj, rekao je: “Igramo protiv Sheffielda. Radi se o tri boda protiv Sheffielda. Ako želimo ponovno biti blizu toga, moramo pobjeđivati. Najvažnije je biti konstantan. Naravno, imamo još devet utakmica, ako pobijedimo svaku bit ćemo u Europi. Ali sada je najvažniji Sheffield.”

Upitan hoće li se Chilwell vratiti na teren, rekao je: “Još uvijek ne trenira. Sutra ćemo vidjeti hoće li biti uključen. Definitivno se nadamo da će biti spreman za sljedeću utakmicu.”

Upitan što smatra razlogom da je Chelseaju dosuđeno 13 penala ove sezone, rekao je: “Važna je ideja, filozofija, uvijek razmišljamo o igri prema naprijed i stvaranju prilika. Među četiri smo najbolje ekipe u Premier ligi po stvaranju velikih prilika. Važna je filozofija.”

“Vidimo kako različiti klubovi pokušavaju stvoriti prilike kroz prekide. Ali mi smo Chelsea. Mi smo veliki klub. U velikom klubu je važna filozofija igranja nogometa, dobrog nogometa, uzbudljivog nogometa u protivničkom dijelu terena kako bi se stvorile prilike. Zato je to tako.”

“Važna je ideja, filozofija, kako doživljavamo nogomet. Zato je to tako, pokušavamo puno toga u zadnjoj trećini terena. Zato nam se sudi puno penala. To je dobra kvaliteta ove ekipe.”

Upitan mogu li navijači zaboraviti na njegovu raniju povezanost s Tottenhamom nakon strasti koju je pokazao nakon pobjede protiv Manchester Uniteda, rekao je: “Sviđa mi se vaše pitanje. To je normalno. Došao sam iz drugog kluba, ali to je normalno. Potrebno ih je uvjeriti. Dođete u Chelsea u projekt koji je drukčiji od onog zadnjih 20 godina. Igrao sam se sa svojom reputacijom kad sam došao ovdje, u projekt izgradnje ekipe s mladim talentiranim igračima koji imaju mogućnost postati vrhunski igrači.”

“Znali smo da će to biti veliki izazov. Izazov izgradnje ekipe, dolaska do pobjeda, da postanemo kompetitivni i da riskiramo s navijačima. Ali neću biti populist. Od početka sam govorio da želim iskren odnos – a ne ljubiti grb ii raditi glupe stvari kako bih se dodvorio navijačima. ”

“Ono što želim je omogućiti ekipi da pobjeđuje, vjeruje u sebe i izgraditi jako dobar odnos. Nisam ovdje da budem populist ili licemjer i govorim da volim navijače jer je uvijek potrebno vrijeme da se izgradi odnos.”

Upitan kako planira spustiti svoje igrače na zemlju za nedjeljnu utakmicu, rekao je: “Efekt sastanka nakon Burnleyja trebao bi pomoći da sada budemo na pravom mjestu, uz misao da će protiv Sheffielda biti teško. Moramo respektirati Sheffield, moramo respektirati sebe, nositi se s njihovom energijom, a naravno da je sve na nama.”

“Ako smo dovoljno pametni, koristit ćemo svoje iskustvo da se popravimo i pružamo bolje izvedbe. A onda, pobijedili ili izgubili, to je nogomet. Ali ako ste na dobrom nivou i pripremite se za borbu, imate sposobnost ili kvalitetu biti blizu pobjedi.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka