Chelseaju prijeti oštra kazna zbog kršenja Propisa o profitu i održivosti?

Chelseaju prijeti oštra kazna zbog kršenja Propisa o profitu i održivosti?
22 ožujka 20:20 2024

Engleski mediji raspisali su se kako bi Chelsea i Manchester City mogli biti izbačeni iz Premier lige ako ih se proglasi krivima za kršenje Propisa o profitu i održivosti.

Nottingham Forest postao je zadnji klub koji je kažnjen nakon što su im oduzeta četiri boda zbog kršenja Propisa o profitu i održivosti.

Premier liga tvrdi kako je klub premašio njihovu granicu duga za 34,5 milijuna funti u promatranom periodu, tako da je klub zada pao u zonu ispadanja i nalazi se na 18. mjestu s 21 bodom.

Prije toga je Everton kažnjen oduzimanjem bodova zbog kršenja propisa – prvotno im je oduzeto deset bodova, kasnije je kazna smanjena na šest bodova.

Sada su Chelsea i Manchester City upozoreni da bi mogli biti izbačeni iz Premier lige ako im se dokaže da su kršili propise.

Manchester City čeka ishod 115 točaka optužnice, a datum ročišta tek treba biti službeno potvrđen.

S druge strane, Chelsea još uvijek nije službeno optužen za kršenje propisa, ali u klubu se boje da bi se to uskoro moglo promijeniti nakon što su potrošili više od milijardu funti nakon što su Todd Boehly i suradnici kupili klub u svibnju 2022. godine.

The Sun je naglasio upozorenje tri člana komisije koji su kaznili Nottingham Forest, a koje bi moglo donijeti probleme Chelseaju i Manchester Cityju.

Robert Glancy, Mark Hovell i Steve Holt napisali su kako moguće sankcije idu ‘od upozorenja do izbacivanja iz Premier lige’.

U svom dokumentu koji broji čak 52 stranice su dodali: “Kada je kršenje propisa ‘manje’, onda će druge Komisije odlučiti je li oduzimanje bodova potrebno i primjereno. Ali kada je kršenje opisano kao ‘veće’, onda bi primjerenije bile ozbiljnije sankcije poput izbacivanja.”

Daily Mail tvrdi kako će ‘suđenje stoljeća’ Manchester Cityju početi kasnije 2024. godine, dok se presuda ne očekuje bar do ljeta 2025. godine. City je optužen za 115 kršenja propisa kroz 14 sezona od 2009./10., dok klub iz Manchestera u potpunosti negira optužbe.

Što se tiče Chelseaja, rasporedili smo svoje trošenje koristeći amortizaciju za plaćanje odšteta na više godina dajući igračima duge ugovore, ali opet smo najveći potrošač tijekom tog perioda.

The Telegraph je nedavno pisao o tome kako ćemo morati uprihodovati oko 100 milijuna funti kroz prodaje igrače prije srpnja kako bi izbjegli kažnjavanje.

Daily Mail je prošlog mjeseca pisao kako je naša situacija toliko delikatna da su se vlasnici bojali da bi otpuštanje Mauricija Pochettina ove sezone koštalo oko 10 milijuna funti što bi nas dovelo u opasnost od kršenja Pravila o profitu i održivost.

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka