Pochettino: “Važno je što misle vlasnici i sportski direktor”

Pochettino: “Važno je što misle vlasnici i sportski direktor”
16 ožujka 16:21 2024

Mauricio Pochettino održao je konferenciju za novinare uoči naše sutrašnje utakmice četvrtfinala FA kupa protiv Leicestera.

Upitan je li Chilwell spreman za igrati nakon što je pozvan u reprezentaciju, Pochettino je rekao: “Da, Gareth (Southgate je već rekao da je spreman. Vratio se treninzima i mislim da sve ide dobro. Bit će u ekipi u nedjelju.”

Upitan je li Chilwell uzbuđen zbog pozivanja u reprezentaciju, rekao je: “Nismo jutros razgovarali o tome jer smo pričali o Chelseaju. Kad se igrači vraćaju nakon ozljede osjećaju se spremnima, a uzbuđeni su kad su pozvani u reprezentaciju. Naravno da je uzbuđen kao i ostali igrači.”

Cole Palmer je također pozvan u reprezentaciju Engleske, a o njemu je Pochettino rekao: “Vidio sam se sa Garethom (Southgateom) prije nekoliko dana i popričali smo. Mislim da nije iznenađen da pokazuje sjajnu osobnost i karakter. Mislim da ga način na koji se tako brzo uklopio u novi klub poput Chelseaja, na trenersko osoblje, kako se nosi s pritiskom igranja za veliki klub poput Chelseaja, da ga to čini posebnim. To su njegove kvalitete i tako nam stvari funkcioniraju s njim.”

Mislim da je najvažnija stvar kako se nosi s pritiskom jer smo imali neke sjajne igrače koji su se ponekad mučili i trebalo im je vremena za prilagodbu. Mislim da se sjajno prilagodio na novi klub, a osjeća se kao da je 20 godina ovdje u klubu, igra s lakoćom, ne osjeća pritisak i igra na način koji očekujemo od njega jer kvaliteta je tu.”

Upitan koliko može pomoći Gallagheru da se izbori za svoje mjesto u reprezentaciji, rekao je: “Mislim da uvjerava engleskog izbornika svojom predanošću, uvijek daje 200 posto u svakom nastupu i svakom treningu. Mora nastaviti tako igrati i zadržati tu predanost jer mu je to najbolja kvaliteta. Ima sposobnost uvijek biti spreman za borbu, biti predan, pružiti pomoć i time pokazati svoje kvalitete. Mora nastaviti vjerovati i pokušavati popraviti se.”

Izazov koji je pred njim je postizanje više golova. Mislim da mu je jako teško od početka sezone, ali sada zabija i više je samopouzdan, a mislim da je sada najvažnije da bude brži u reakcijama.”

Upitan koliki bi uspjeh bio ponovno doći na Wembley, rekao je: “Ne znam jer je teško je prosuditi koja godina je uspješna jer su ponekad očekivanja toliko velika ili toliko mala, da to ovisi o raspoloženju tog dana. Kao što je slučaj u Engleskoj, ponekad pada kiša, a ponekad je sunčano. Mislim da bi pobjeda nad Leicesterom za nas bila jako važna.”

“Imali bi još jednu utakmicu, još jednu priliku da ova mlada ekipa ponovno igra na Wembleyju, a između nas, neki igrači nisu spavali dan prije finala (Carabao kupa). Sada ćemo biti iskusniji i zajedno proživljavamo takve situacije koje nas čine boljima. Ali naravno da bi prolazak u još jedno polufinale bio jako dobar za nas, a nakon toga i prilika za prolazak u finale i plasman u Europu kroz FA kup bi nam bila jako velika stvar.”

“Prije svega moramo razmišljati o Leicesteru, koji igra jako, jako dobro u Championhipu. Jako dobra ekipa, a jako dobro poznajemo njihove igrače, a trener radi sjajan posao. Bit će jako teško pobijediti ih.”

Upitan hoće li ranije iskustvo igranja na Webleyju pomoći u budućim utakmicama tamo, rekao je: “Naravno, to uvijek pomaže. Učimo uz to iskustvo. Pozitivni smo i učimo iz loših stvari jer uz bol učiš više. Naravno da bi ponovno igranje na Wembleyju bilo drukčije.”

Upitan smatra li da se Enzo Fernandez i Moises Caicedo popravljeju kao vezni dvojac uz sve više utakmica zajedno, rekao je: “Da, uvijek se o radi o igranju zajedno, o tome da se igrači upoznaju, pomažu jedan drugome, a onda i ostatku ekipe. Puno igraju, Enzo je suspendiran za nedjelju i ne može igrati, ali zadovoljni smo njegovim napretkom. Problem je, ako i uvijek u Chelseaju, da su od prvog dana velika očekivanja i da moramo dobro igrati i pobjeđivati. Mislim da se popravljamo i sretni smo što je tako.”

Prošli tjedan je Pochettino upitan o financijskom poslovanju klub i tada je rekao kako će o tome razgovarati s vlasnicima, a upitan je li došlo do tog razgovora rekao je: “Nismo razgovarali. To je istina. Nismo razgovarali. Nismo imali vremena, zato nismo razgovarali. Vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana ili tjedana hoću li imati više informacija, ali mislim da će me klub bolje informirati i da će imati više informacija od mene. Mislim da pričamo o svemu, previše je tema za priču, ali nismo došli do te teme.”

Raheem Sterling izostavljen je iz reprezentacije Engleske i po svemu sudeći propustit će Euro 2024, a upitan je razgovarao s njim o tome rekao je: “Da, teško je razgovarati o tome jer ne znam što bih rekao. Teško je pričati o tome. Jedino što mogu je podržati ga i pomoći mu da dobro igra ovdje, a onda to nije naša odluka. Naravno da mora igrati dobro kako bi uvjerio Garatha, ali ono što mu ja mogu reći da se osjeća sretno nije neka utjeha. U nogometu je tako.”

Upitan što smatra uspjehom, je li to postizanje da igrači poput Palmera, Gusta i Jacksona redovno pružaju dobre izvedbe ili je važnije osvajanje trofeja, rekao je: “Znate da nije ljudima nije zanimljivo što ja mislim ili što ja smatram uspjehom. Ako kažem jednu stvar, ljudi će sigurno otići u drugom smjeru. Najvažnija stvar je kako će vlasnik i sportski direktor ocijeniti naš posao. To ovisi o njima, ne o nama.”

“Ako mene pitate, mogu vam reći i objasniti što bi za mene uz sve okolnosti i našu stvarnost bio uspjeh. Ali mislim da to na kraju nije važno.”

“Važno je što misle vlasnik i sportski direktor i to kako će oni ocijeniti naš posao, ne samo kroz rezultat, nego i kroz proces jer smo došli ovdje pokušati raditi, pomoći u projektu koji je potpuno drukčiji od prošlosti ovog kluba, onda vidite da pokušavamo napraviti sve što možemo da pružimo podršku u svemu što klub gradi ovdje i da dajemo svoje znanje za dobrobit kluba u budućnosti kako bi stvorili nešto drukčije.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka