Chelsea FC 3-2 Newcastle FC | OCJENE

Chelsea FC 3-2 Newcastle FC | OCJENE
12 ožujka 21:28 2024

Bila su ovo važna 3 boda u borbi za europska natjecanja. Za Ligu prvaka, nažalost, više nemamo realne šanse, ali Konferencijska liga te čak i Europska liga su itekako nadohvat. Ne zna se točno koja će mjesta voditi u koje natjecanje (više o tome u ovom članku), ali znamo da smo sada pred internacionalnu pauzu, odnosno 3 tjedna prije naše iduće utakmice u ligi (Burnley), uz utakmicu manje(!) na ne-nedostižnih -8 od 6. mjesta (United), -4 od 7. mjesta (West Ham) te -3 od 8. mjesta (Brighton).

Zaslužni za to su četvorica odličnih (2+):

Najbolji je s golom i asistencijom bio Cole Palmer (2.79) koji je time postao prvi igrač u ligi koji je upisao G+A u 5 utakmica ove sezone. Nevjerojatno za tako mladog igrača. Istovremeno je uvjerljivo prvi u našoj momčadi u dvije najvažnije kumulativne kategorije (vidi dolje); 15 odličnih ocjena te 11 MotM titula, što je 7 više od idućih pratitelja (Enzo 8 / Sterling 4). Zato me svaki put ljuti vidjeti Đorđa Petrovića (preksinoć prosječan s 0.94) ispred njega u ukupnom poretku… Cole je neupitno naš igrač sezone.

Sinoć smo možda po prvi put pomislili da imamo buduću prednju trojku. Osim već izvrsnog Palmera, potencijale za neku buduću izvrsnost pokazali su Jackson (2.52) i Mudrik (2.48). Jacksonu je ovo treća utakmica za redom na listi strijelaca, a njemu zapravo jedina stvar što nedostaje su golovi, odnosno bolje rečeno višak promašaja! Kakva će to biti igračina ako ga krene gol… Mudriku, koji je također zabio lijep gol, jednako tako nedostaje konzistencije (i mozga)…

Osim njih 2.0 je probio i sada već standardno odlični Gusto (2.02). Koliko smo uslijed svih onih ozljeda plakali za Jamesom, toliko ga se sada i ne sjetimo! Nema boljeg komplimenta od ovog.

Jedino dvoje ispod nule su povratnik Cucurella (-0.13) koji je tipično sebi izletio i izvisio prilikom zadnjeg gola gostiju te Sterling (-1.02) koji je, također tipično sebi, sebičnošću sramotno us*ao još jednu 2 na 1 priliku…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka