Chelsea FC 3-2 Leeds United FC | OCJENE

Chelsea FC 3-2 Leeds United FC | OCJENE
01 ožujka 00:58 2024

Rotirao je Pochettino naše umorne i potištene igrače, svega 3 dana nakon fizički i psihički iscrpljujućeg poraza u finalu Carabao kupa. Nakon glupo primljenog gola na grešku Disasija (-1.10), uspjeli smo preokrenuti rezultat do kraja prvog poluvremena, da bi onda prosuli to vodstvo u drugom. Srećom, kasni treći gol bio je odlučujuć i odveo nas je u četvrtfinale u kojemu ćemo također dočekati drugoligaša na Stamford Bridgeu (Leicester).

Kao što vidite, svi asistenti i strijelci naših triju golova, osim jednog, dobili su dobre (1+) ocjene:

Najbolji je bio naša desetka (ovog puta i doslovno i preneseno) i strijelac Mihajlo Mudrik (1.62). Bio je ovo nastup kao naručen nakon što su na njega ovih dana bile bačene do sada najveće sumnje. Zanimljivo je da je vrlo aktivnu i dobru utakmicu odigrao na čistoj desetci, poziciji gdje ga zaista nismo očekivali. Je li moguće da mu je to zapravo najbolja pozicija, unatoč svoj brzini koji posjeduje? Zaista, katkad se na krilu doima izolirano i često ‘nestane’ iz utakmica. Na desetci to preksinoć nije mogao. Asistent njegovog gola je drugi frekventni ‘nevidljivac’ Sterling (-0.24), ali on osim sudjelovanja u tom golu svojski nije napravio ništa, te je zasluženo ispod nule.

Svi ostali na listi strijelac/asistenata su u zelenome, a to su redom asistent i strijelac prvog gola, sve bolji i bolji Caicedo (1.57) i Jackson (1.10), te asistent i strijelac pobjedničkog gola u zadnjim minutama, kapetani Enzo (1.48) i Gallagher (1.43) koji se time (donekle) iskupio za podjednako (ne)odlučujuće promašaje u finalu kupa.

Ova utakmica bila je i povratak Chalobaha (-0.76) i Sáncheza (-1.14) u prvu postavu. Nijedan se nije baš proslavio, makar ne po ocjenama. Sánchez je, pak, kao i obično odradio solidan posao, ali dojam potpuno pokvario jednom svojskom neobjašnjivom greškom u distribuciji, zbog čega je promptno ‘downvotean’. Navijači su, jednostavno, još davno odlučili da je njihov prvi golman Petrović, a Sáncheza odbacili. Opći dojam nalaže da je i Poch istog stava, ali autor ovih redaka nije toliko siguran u to… Vidjet ćemo u subotu.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka