West Ham (0-1) & Aston Villa (2-1) | OCJENE

West Ham (0-1) & Aston Villa (2-1) | OCJENE
06 prosinca 15:27 2019

Dva seta ocjena odjednom, dvije domaće utakmice, dva oprečna rezultata. Krenimo kronološki, od poraza protiv West Hama:

CheCro igrač utakmice je, drugi put za redom, Mateo Kovačić (1.77)! Nevjerojatno kako dobro igra u zadnje vrijeme. Iznad 1.0, dakle u dobrom rasponu, su još samo Kepa (1.54) i James (1.42). Naš golman otresao je lošu formu i napokon odigrao dobru utakmicu, s tim da nije kriv za primljeni pogodak. James je dobio dobru ocjenu primarno zbog izvrsne pripomoći u napadu, dok je gol pao s njegove strane i preko njegovih leđa…

Većina preostalih igrača nalazi se u jedva pozitivnoj žutoj boji, a od njih je najbolji bio netipično neimpresivni N’Golo Kanté (0.63). Mount (-0.10) i Jorginho (-0.57) završili blago ispod nule, dok su neočekivani starteri Pedro (-1.58) i Giroud (-2.00) duboko u crvenoj boji. Obzirom na ovaj performans, tko zna kad ćemo ih idući put gledati…

***

Sada prelazimo na veseliju utakmicu, pobjedu protiv Aston Ville:

Tammy Abraham (2.50) se nakon manje ozljede vratio u sastav, i to sa stilom; zabio je prvi gol i predivno asistirao za pobjednički. CheCro igrač utakmice nije bio još od gostovanja u Southamptonu, a ovom titulom povećao je svoju prednost za ovu sezonu. Sada ih ima 5, a najbliži pratitelji su mu Kanté i dvojica ‘Hrvata’ s 3.

Strijelac drugog pogotka Mount (2.30) i sada već standardno briljantni Kovačić (2.23) također su ostvarili ocjene iznad izvrsnih 2.0, što mladom Englezu predstavlja prvi put još od gostovanja u Wolverhamptonu. Nedostajali su nam njegovi golovi… Vrlo dobre nastupe (raspon 1.5-2.0) ostvarili su Kanté (1.96), Willian (1.85), Pulisic (1.83), James (1.60) i Kepa (1.55), a dobri (iznad 1.0) bili su još Azpilicueta (1.15) i Zouma (1.07), dok je Christensen (0.95) blago ispod te granice.

Zamjene Hudson-Odoi (0.67), Batshuayi (0.40) i Jorginho (0.30) nisu se stigli znatno odlijepiti od nule.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka