Burnley FC 0-4 Chelsea FC (Ocjene igrača)

Burnley FC 0-4 Chelsea FC (Ocjene igrača)
29 listopada 19:14 2018

Jučer je Chelsea odigrao vjerojatno i najbolju utakmicu ove sezone. Pali su clean sheet i 4 gola u mreži protivnika, a ‘Bog zna’ koliko nam je olakšanje ne primiti gol, a još veće zabiti četiri nakon dugog perioda neefikasnosti. Istina, ovosezonski Burnley teško da je neko mjerilo, ali dobar je za dizanje samopouzdanja. Rekordna skupna ocjena ove sezone je tu – 1.56!

Većim dijelom je ona toliko visoka zahvaljujući Rossu Barkleyu i njegovih vrhunskih 2.81, što je zaslužio golčinom i dvjema asistencijama. Sada već ne samo da ozbiljno konkurira Kovačiću za mjesto u startnoj postavi već bi se prije moglo reći da Kovačić konkurira njemu.

Vidimo, dakle, da je samo troje igrača postiglo neimpresivnu ocjenu, odnosno ispod 1.0… I to su svo troje praktički zamjene. Faktički, samo su Giroud i Fàbregas ušli s klupe, zbog čega nisu imali vremena ‘odljepiti’ se od neutralne nule, ali jednako tako vremena nije imao ni Pedro koji se ozljedio u prvih pola sata te je rano zamijenjen završio s najnižom ocjenom od svih.

Zamjenio ga je Ruben Loftus-Cheek, koji je time završio na neprirodnoj poziciji. Svejedno je uspio postići vrlo dobrih 1.62, ponajviše radi gola u sudačkoj nadoknadi. Kovačić možda i jest najtalentiraniji i najprikladniji igrač za Sarrijev sistem, ali dva mlada Engleza nižu odlične utakmice i to uz odličan end product – upravo ono što Kovačiću najviše nedostaje. Velika dilema čeka Sarrija u nastavku sezone – Dilema na kojoj mu može zavidjeti svaki trener.

Uz Barkleya, čak dvoje igrača dobilo je ocjenu iznad 2.0 – Willian i Jorginho. Obojici je to prvi put ove sezone. Pogotovo će to značiti Willianu koji je ove sezone zaista loš u odnosu na svoje mogućnosti, a u zadnje dvije utakmice bilježi značajno poboljšanje – I to sve dok Pedro ne uspijeva vratiti svoju formu s početka sezone. Jorginho je, pak, imao toliko dobrih dubinskih dodavanja da je prava šteta što nije upisao nijednu asistenciju.

Nešto ispod 2.0 nalaze se još jedan igrač s ovosezonskom rekordnom ocjenom + dva standardno odlična. Kanté i Rüdiger nastavljaju sa svojim dobrim partijama, dok nas je Morata itekako iznenadio sa svojim performansom, pogotovo u prvom poluvremenu. Zabio je lijep gol, a onda nažalost propustio par dobrih prilika, ali mu to ne možemo toliko zamjeriti obzirom da je u te prilike ušao svojom zaslugom, odnosno fantastičnim prvim dodirima. 1.85 mu je daleko najbolja ocjena ove sezone. Bravo!

Za kraj, u rasponu od 1.0-1.5 nalaze se golman i ostatak obrane – Kepa, Azpilicueta, Alonso i Luiz. Nitko od njih nije odigrao spektakularno, ali su dobili dobru ocjenu kao zasluženu nagradu za clean sheet.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka