Manchester City FC 1-1 Chelsea FC | OCJENE

Manchester City FC 1-1 Chelsea FC | OCJENE
18 veljače 21:56 2024

Još jednom iz dvoboja sa Cityjem izlazimo visoko pognute glave. Nažalost, prošla utakmica, onih povijesnih 4-4, ispala je samo “false dawn” za nas jer nas je odmah nakon grubo prizemljio Newcastle, a nakon toga smo većim dijelom nastavili propadati, umjesto da smo se vinuli u visine koje smo naslutili fantastičnom igrom protiv najbolje momčadi svijeta… Čvrsto se nadamo da neće opet biti tako, poglavito jer slijedi finale Liga kupa.

Postali smo ovime prvi klub koji je Pepu zabio više od 4 gola u dvije ligaške utakmice u sezoni. Šteta, jer umjesto tih 5, moglo/trebalo je to biti barem 7-8… Doduše, toliko je mogao/trebao imati i City protiv nas, ali su se podjednako napromašivali. Zapravo, jedina razlika između ove i prve utakmice je što je u prvoj i jednima i drugima ulazilo skoro sve, a u drugoj skoro ništa, pa su obje na kraju završile zasluženim ishodom – remijem.

U ovoj smo imali dvoje, odnosno četvero istaknutih pojedinaca, iako nijedan prvotimac nije dobio manje od vrlo dobrih 1.4 (a to je u ovoj utakmici podcijenjeni Caicedo). Glavni heroj je CheCro (i službeni) igrač utakmice Axel Disasi (2.67) koji je svojim nastupom, proslavama i stavom jako podsjetio na Rudigera… Nakon utakmice je Jaime Carragher rekao da je ovo bio najbolji defenzivni nastup ove sezone u ligi, stoperski masterclass u razini Johna Terryja(!).

Ako je Disasi podsjetio na Terryja (i Rudigera), onda je njegov sunarodnjak pored njega, mladi Malo Gusto (2.55) podsjetio u najmanju ruku na Ashleyja Colea. Kako kaže onaj klišej, u džep je pospremio razvikanog Jeremyja Dokua tako da praktički nismo osjetili razliku između njega i Jamesa, a to je najveći mogući kompliment koji momak od tek 20 godina može dobiti… Da je Jackson (1.43) bio spretniji, imao bi preksinoć i asistenciju.

Kad smo kod Jacksona, ako napadač promaši onakvu šansu, pa svejedno na kraju dobije ocjenu 1.43… onda znaš da je van te jedne situacije odigrao je**čki. Njegova je asistencija za naš jedini gol kojeg je zabio Raheem Sterling (1.54). Kao što vidite, ni on nije dobio odviše visoku ocjenu jer je slično Jacksonu prije tog gola neshvatljivo promašio jednog ‘mrtvaca’.

Dvoje preostalih igrača koji su dobili odlične ocjene su mladić iz naše akademije Gallagher (2.17) i mladić iz Cityjeve Palmer (2.07). Nema se tu što dodati, oboje nastavljaju s odličnim nastupima ove sezone. Palmer se na vrhu bori za prvo mjesto ove sezone s Petrovićem (1.43) koji, mora se reći, je ovu utakmicu malko plivao, a Gallagher je sada preuzeo (tek) 4. mjesto u ukupnom poretku, ispred njega je osim spomenute dvojice još samo Silva (vidi dolje).Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka