Najava utakmice: Manchester City (A)

Najava utakmice: Manchester City (A)
15 veljače 12:01 2024

U 12. kolu, prije tri mjeseca igrali smo na Stamford Bridgeu protiv Cityja i bila je to utakmica sezone u PL, a zasigurno i jedna od najboljih i najuzbudljivijih utakmica od kad je Premiershipa. Bila je to i jedna od naših najboljih predstava ove sezone.

Tri mjeseca kasnije domaćinstva su zamijenjena i putujemo u Manchester na megdan mega-momčadi koja se trenutno nalazi u svom poznatom nizu koji imaju svake sezone. Trenutno su na 11 pobjeda zaredom u svim natjecanjima. Sve ide kao po loju za Građane u ovom trenutku, a prije nekoliko tjedana im se vratio i njihov talisman, Kevin de Bruyne. Odmah City izgleda još opasnije, da kažemo i nepobjedivo. Upisao je barem asistenciju u svakoj utakmici nakon povratka, uzeo je uzde igre Citjya u svoje ruke i pokazuje da je ponajbolji igrač današnjice, autor ovog teksta će reći i najbolji. City je tokom tjedna imao i izlet u Kopenhagen, tamo su slavili 3:1 i napravili velik korak prema četvrtfinalu LP, a opet je igrač utakmice bio De Bruyne.

Mi možda nismo u nizu od 11 pobjeda, ali smo na dvije. Odlična igra protiv Ville, pa dva potpuno različita poluvremena na Selhurstu i ipak se malo lakše diše. Neki pomaci su vidljivi i Pochettino pomalo postaje manje rigidan i radi neke preinake u igri koje su i dovele do te dvije pobjede. U subotu nas navečer ipak čeka potpuno drukčija priča. Da bi se mogli nadati bilo čemu osim debaklu na Etihadu treba nam opet ponajbolja igra sezone.

Od ONOG tripla nad Cityjem pod Tuchelom u sezoni 2020./21. izgubili smo 6 utakmica u nizu pa konačno to prekinuli onim remijem u studenom prošle godine. Kada je City u naletu u kakvom je trenutno potpuno je iluzorno nadati se da ćete uzeti bilo šta osim ništice na Etihadu. Ali to nije ni bitno jer „Don’t worry about a thing ‘Cause every little thing is gonna be alright”Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka