Aston Villa FC 1-3 Chelsea FC | OCJENE

Aston Villa FC 1-3 Chelsea FC | OCJENE
08 veljače 13:04 2024

Prije govora o sinoćnjoj utakmici, prvo ćemo se brzinski osvrnuti na ocjene iz one prethodne. Nismo niti pisali zasebni članak o toj utakmici. Jednostavno nam se nije dalo, toliko su svima lađe potonule nakon te blamaže protiv Wolvesa…

Po 10. put ove sezone naš najbolji (i jedini dobar) igrač bio je Cole Palmer (1.29) koji je zabio prvi gol u trenutku kada je sve izgledalo OK, ali su nas nakon toga presjekla 2 odbijena gola i od toga se nikada nismo oporavili. Asistent tog gola bio je Moisés Caicedo (-2.16) koji se, zanimljivo, na kraju na tablici ocjena našao na sasvim obrnutom mjestu od Palmera – zadnjem. Osim te asistencije, koja je bila bez pretjerivanja odlična, Caicedo je imao istinski horror nastup. Toliko prodanih lopti, izgubljenih duela, nepraćenih igrača… Njegova daleko najgora utakmica u našem dresu, unatoč asistenciji.

***

E sad, pogledajte ovu razliku. Iz 3. najgoreg nastupa ove sezone (gore ocijenjeni samo 1-4 porazi od Newcastlea i Liverpoola) u 2. najbolji (1. dalje pobjeda protiv Fulhama pri početku sezone)! Praktički svi igrači koji su razočarali protiv Wolvesa odmah u idućoj utakmici su se pošteno iskupili.

Nitko nam nije davao puno šanse na gostovanju kod izvrsne Aston Ville, čak ni mi sami sebi… Ali nogomet je predivno nepredvidiv sport, a Poch i njegovi momci pokazali su da smo ih možda ipak prerano otpisali.

Nakon -1.29 u prethodnoj, Enzo Fernández je rasturio u ovoj (2.68). Posebno su ga motivirali lešinarski medijski natpisi da je već spreman promijeniti destinaciju koje je čak njegov agent morao poreći prije utakmice, a za najbolje moguće opovrgnuće tih laži pobrinuo se sam Enzo slavljem s jasnom porukom nakon fenomenalnog slobodnjaka za 3-0 i dovršavanje priče. Teško je ne voljeti za ovog momka, i dalje mi nisu jasni naši ‘navijači’ koji ga hejtaju. Jedno je ne vidjeti koliko je fantastičan igrač, nema veze, ne razumiju se svi u nogomet, ali ne cijeniti njegovu strast koju pokazuje prema klubu u koji je praktički tek došao…

Nije on jedini;

  • Gallagher iz -1.21 u 2.32 – Napokon, nakon 9 mjeseci suše zabio gol! Prije je imao reputaciju veznjaka koji puno zabija, nadamo se da to nije sasvim nestalo… Dobro će nam doći, a i njemu ako misli zadržati svoju poziciju kao desetka u Pochettinovoj prvoj jedanaestorci.
  • Jackson iz -1.66 u 2.09, i to na poziciji lijevog krila gdje je zapravo igrao cijelu karijeru do prije godinu dana. I dalje mislim da mu budućnost leži u sredini, ali ova utakmica otkriva da je itekako sposoban i ovdje.
  • Madueke (2.03) nije nastupio protiv Wolvesa, a u ovoj je s asistencijom i možda i najboljim svojim nastupom u plavom dresu pokazao Pochu da je to bila greška.
  • Disasi iz -1.53 u 2.03 – I njega smo prerano otpisali. Ni ja nisam veliki fan njega (i njegovog transfera), ali ako može ovako igrati češće, imamo pravog stopera. I njemu je ovo najbolji nastup kod nas.
  • Gusto je napravio najveći skok, iz skoro -2 (-1.97) u skoro +2 (1.94). Inkonzistentnost je očito nešto što možemo očekivati od momka koji ima tek 20 godina, ali činjenica da može pružiti ovakve nastupe (i nabačaje!) je vrlo ohrabrajuća za budućnost.
  • Caicedo iz groznih -2.16 u vrlo dobrih 1.71… Realno je zaslužio i više, ali njemu kao defenzivnom veznom se teže istaknuti nego igračima na drugim pozicijama. Uz Enza je bio apsolutno dominantan u sredini, njihov prvi takav zajednički nastup… vrijedan 200 milijuna!

Zanimljivo, najbolji iz prošle, Cole Palmer (1.15) bio je najgori starter u ovoj. Iskreno, ne sjećam se zašto. Kako god, nije ovo bio loš nastup, dapače, samo najmanje dobar od svih… Eh, da barem to češće napišem u ovim člancima!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka