Chelsea FC 0-0 Everton FC | KRAJ

Chelsea FC 0-0 Everton FC | KRAJ
11 studenoga 17:02 2018

Slično kao protiv West Hama, Sarrijev napadački stroj naletio je na još jednu ‘stijenu’ i propustio zabiti gol. Nije neko čudo, obzirom na neefikasnost naših igrača ove sezone. Everton je održao nulu i sretno ide kući u Liverpool, a mi smo propustili priliku za privremenim preuzimanjem prvog mjesta.

Prvo poluvrijeme bilo je vjerojatno najdosadnije koje je Sarri gledao s klupe Chelseaja. Na pauzi se igračima sigurno požalio kako se ne zabavlja. Dapače, više je to ličilo na neki čvrsti Mourinhov ili Conteov susret. Pljuštali su žuti kartoni, igrači su ležali po terenu, a prilika ni za lijek… Jedino što je Chelsea ‘napravio’ došlo je od Marcosa Alonsa. Prvo je solidno opucao jedan slobodnjak, a onda je nakon NBA rotacija uslijed Willianovog prekida fantastično zahvatio jedan volej, ali mu ga je jednako fantastično ‘skinuo’ Pickford.

Bilo da je to zbog Sarrijevog motiviranja, bijesa ili nećeg trećeg, igrači su u drugo poluvrijeme ušli potpuno drukčije, i umjesto žutih kartona, počele su pljuštati prilike. Nekoliko puta je izvrsno reagirao Pickford, a par puta su naši jednostavno promašili branku – npr. Willian u prilici 1 na 1. Vidjeli smo i još jedan vrhunski volej Alonsa, ali je taj zasjeo na vratnici… Jednostavno nije ulazilo.

  • Mateo je imao neobično miješanu utakmicu. U nekoliko slučajeva je majstorski odigrao izgledavški kao najraspoloženiji igrač na terenu, ali je imao i par potpuno pogrešnih dodavanja.
  • Kepa nastavlja skupljati dobre obrane. Lijepo je ‘skinuo’ jedan Sigurdssonov šut po gredu, a znamo itekako koliko nam je puta zapaprio upravo taj Islanđanin…
  • Prva zamjena nije bio ni Barkley ni Giroud ni Pedro, već – Cesc Fabregas! Neočekivano, Sarri je rano zamijenio svog miljenika Jorginha te ostaje samo pitanje je li to učinio nezadovoljan njegovom predstavom ili zato što je on jedini od prvotimaca odigrao svih 90 minuta u EL.
  • Nedugo zatim ušao je Pedro, a pri kraju i Barkley, očekivano umjesto Williana i Kovačića.
  • E moj Morata… nije bilo zaleđe, jel’? Je li se ovaj tip ikada žalio sucu na odluku koja nije bila nesumnjivo i potpuno točna? Naravno, nije propustio dobiti još jedan žuti karton za prigovor…
  • Na pozitivnoj strani, Sarri je oborio jedan rekord. Ni jedan trener nije prošao svojih prvih 12 utakmica u Premier ligi neporažen. Čestitamo, šefe!
  • Pozornost nam sada prelazi na Emptyhad gdje City dočekuje United te nam ima priliku pobjeći na 4 boda prednosti…

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka