Chelsea FC 6-1 Middlesbrough FC | OCJENE

Chelsea FC 6-1 Middlesbrough FC | OCJENE
24 siječnja 22:40 2024

Za sve one koji su rekli da ništa od finala! Pokazali su naši momci da je izgubiti od ovih bio samo freak accident. Naravno, nije se to ni trebalo dogoditi, ali s mladom ekipom je svašta moguće, a bome smo se već navikli(?) na stravičnu inkonzistenciju ove sezone… Srećom, jedan od ovih boljih dana/večeri pogodili smo preksinoć i uvjerljivo prošli u finale Liga kupa u kojem ćemo imati priliku osvetiti se Liverpoolu za poraz od prije 2 sezone.

Junak utakmice bio je upravo tragičar iz prve. Cole Palmer (2.82) koji je sa svoja 4 promašaja u toj utakmici bio maltene glavni krivac za spomenuti freak accident, u uzvratu se iskupio s 2 gola i još jednim maestralnim nastupom. Ovo mu je 12. odlična ocjena i 9. titula igrača utakmice ove sezone. Transfer desetljeća!

Osim njega, odlični su bili i bekovi(!) Disasi (2.29) i Chilwell (2.15) kojima je obojici ovo prva 2+ ocjena ove sezone, a u sendviču među njima i Enzo (2.21). Zanimljivo, ove sezone smo, primarno zbog ozljede (do)kapetana Chilwella, obično igrali sa stoperom na lijevoj strani, a ofenzivnim bekom na desnoj. U ovoj utakmici je zbog Chillyjevog povratka bila obrnuta priča, a i Disasi je oduševio na svojoj neprirodnoj(?) poziciji podsjetivši na Ivanovića iz najboljih dana.

Od ostalih, vrijedi spomenuti debi mlade nade Castledinea (0.53), vrlo dobar nastup Colwilla (1.68) na svojoj prirodnoj poziciji stopera (napokon!) te dvije asistencije Gallaghera (1.85) s klupe koji se tamo nenadano našao. Bit će zanimljivo vidjeti je li to njegova nova ‘uloga’, s obzirom da ‘njegovoj’ poziciji kida Palmer, a vraća se (napokon valjda) i Nkunku.

Nažalost, čak i kod ovako uvjerljive pobjede imamo negativnu stranu priče, a to su ovaj put bili Broja (-0.59) i Mudrik (-1.00). Od Albanca smo na ovo već i navikli, a nadamo se da od Ukrajinca nećemo…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka