Pochettino: “Ovo je prvih 90 minuta, za 15 dana imamo uzvrat”

Pochettino: “Ovo je prvih 90 minuta, za 15 dana imamo uzvrat”
10 siječnja 16:41 2024


Mauricio Pochettino obratio se novinarima nakon Chelseajevog poraza od Middlesbrougha u prvoj utakmici polufinala Carabao kupa.

Upitan kakva je njegova ocjena utakmice, Pochettino je rekao: “Jako je lagano objasniti. Napravili smo nekoliko pogrešaka u prvom poluvremenu i kažnjeni smo zbog toga. Stvorili smo velike prilike i nismo zabili. Nismo bili dovoljno ubojiti. To je potpuno jasno. Kod drugih utakmica možeš govoriti na različit način, ali sada je jako jednostavno za objasniti. U drugom poluvremenu smo dominirali, ali nismo stvorili dovoljno prilika. Svaka čast Middlesbroughu. Ovo je prvih 90 minuta, prvo poluvrijeme i mi gubimo 1-0. Za 15 dana imamo uzvrat i moramo vjerovati da možemo pobijediti i otići u finale.”

“Mislim da smo kažnjeni zbog pogrešaka koje smo napravili u prvom poluvremenu. Mislim da se slažemo da smo primili gol zbog naše pogreške, Napravili smo nekoliko pogrešaka, kažnjeni smo zbog toga i oni su to iskoristili. Stvorili smo dovoljno prilika da zabijemo i remiziramo na kraju. Ako gledate utakmicu nakon 90 minuta, mislim da smo bili bolja ekipa, ali ne možeđ pobijediti ako ne zabiješ. Svaka čast Middlesbroughu jer su bili agresivni stvarali su prilike te zabili, a mi nismo zabili. To objašnjava što se dogodilo.”

“Armando (Broja) je ušao u igru nakon 60 minuta, a tada također nismo stvorili puno prilika. Mislim da morate shvatiti  ne možete reći da je nešto bilo zbog ovog ili onog igrača. Armando je godinu dana bio ozljeđen, a igrao je prije nekoliko dana. Ne možemo ga stavljati u igru kao normalnog igrača. Moramo ga paziti, a za tri dana imamo drugu utakmicu koju bi trebao započeti. Takvom igraču je teško započeti tri utakmice u sedam dana. Kada je ušao na teren s Mihajlom, bilo im je teško povezati se, bilo je teško stvarati prilike in a kraju nisu mogli pomoći da zabijemo i promijenimo rezultat,”

Ian Maatsen po svemu sudeći odlazi u Borrussiju Dortmund, a Pochettino je o tome rekao: “Očito da nije ovdje jer je na pregovorima, a kad se nešto dogodi klub će o tome izvijestiti.”

Upitan o Lolwillovom igranju na poziciji lijevog beka, Pochettino je rekao: “Mislim da ćemo se svi složiti da je Levi mladi igrač koji može igrati na različitim pozicijama. U prošloj utakmici je igrao kao stopper sa Axelom (Disasijem), danas je igrao Thiago (Silva) s Axelom, Malo Gusto je bio desno, a Levi lijevo. Puno smo razgovarali. Mislim da je za njega dobro da skuplja iskustvo u Premier ligi sa Chelseajem igrajući tamo. Mislim da će mu to pomoći da postane bolji igrač, a na kraju krajeva da osjeti natjecanje.”

“Ne volim uspoređivati s drugim igračima, ali ako pogledate sličnosti s drugim klubovima koji dovode igrače koji mogu igrati kao stoperi ili bekovi, lako ćete naći takve primjere. Pogledajte, za mene Levi ima sjajnu sezonu. Igrao kao stoper ili bek, a igrač je koji je Chelseajeva budućnosti. U ovakvim trenucima, kad ne pobjeđuješ, kad se mučiš i kad si mlada ekipa s mladim igračima, ti mladi igrači moraju učiti i toga i popravljati se.”

“Razočaran sam jer mislim da smo zaslužili drukčiji rezultat. Ponekad ne odigraš dobro i pobijediš. Moramo igrati dobro, moramo zabijati, uvijek. Igramo dobro, a ponekad nismo dovoljno ubojiti. Ponekad smo kažnjeni. U ovom trenutku smo u procesu. Kad si u procesu i gradiš ekipu takve stvari su teške. Nije lako dobro igrati, moraš to zaslužiti i imati malo sreće. Danas smo napravili neke greške i primili smo gol koji nismo trebali primiti, a onda nismo bili dovoljno ubojiti.”

Upitan zašto je toliko puno igrača trenutno ozljeđeno, Pochettino je rekao: “Kako teško pitanje. Kako težak odgovor. Loša sreća jer neke ozljede ne možeš predvidjeti. Ne radi se o treningu, niti o pretreniranosti. Teško je odgovoriti jer mislim da imamo previše ozljeda. Ne želim reći da je to loša sreća jer je to lagano opravdanje. Ali da budemo iskreni, toliko lose sreće, pogledajte Nkunkua, Fofanu, Laviju, Reecea Jamesa, previse igrača. Nekad je 10 do 12 igrača van terena. Teško je kad nemaš cijelu ekipu na raspolaganju. Svaki tjedan ili svaku utakmicu trebaš pronaći pravi balans u ekipi. Ne volim biti žrtva, ali istina je da je teško. Bit ćemo pozitivni. Ovo je prvih 90 minuta. Gubimo 1-0, a sada imamo uzvrat, još 90 minuta na Stamford Bridgeu, a moramo biti pozitivni.”

“Ne znamo hoće li nam se igrači oporaviti na vrijeme za Fulham. Za nekoliko dana imamo novu utakmicu u ligi koju moramo pobijediti. Sada igračima moramo pružiti povjerenje i samopouzdanje, pokušati da se oporave što je prije moguće da u subotu zaigraju u najboljem mogućem stanju.”

Upitan o ljutim Chelseajevim navijačima na kraju utakmice, Pochettino je rekao: “Nemojte bti zbunjeni jer su navijači reagirali na Middlesbroughove navijače, ne na naše igrače, naši navijači su bili sjajni prema nama. Mislim da su Thiago i neki igrači pokušali smiriti naše navijače jer mislim da je postojao problem između navijača. Ne između naših navijača i igrača. Pazite kako prevodite medijima ili našim navijačima. Nemojte zbunjivati ljude.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka