Pochettino: “Neće biti puno promjena”

Pochettino: “Neće biti puno promjena”
06 siječnja 10:32 2024


Mauricio Pochettino održao je prvu konferenciju za novinare u 2024. godini, a dok je utakmica FA kupa protiv Preston North Enda direktni povod za konferenciju, bilo je i dosta drugih tema nevezanih za tu utakmicu.

Kao što se moglo očekivati, nakon početka siječanjskog prijelaznog roka dosta se pričalo o transferima, a trener je progovorio o zdravstvenom stanju svojih igrača uoči utakmice.

Chilwell i Carney neće igrati sutra. Vidjet ćemo za sljedeću utakmicu, polufinale (Carabao kupa) protiv Middlesbrougha ili utakmicu protiv Fulhama. Dobro rade, zadnjih nekoliko dana treniraju s ekipom, zadovoljni smo njihovim napretkom.”

Lavia se oporavlja nakon ozljede. Ne znamo kad će ponovno biti dostupan. Osjetio je problem u kvadricepsu tijekom utakmice protiv Palacea. Mislim da će Benoit (Badiashile) biti dostupan za sljedeći tjedan.”

Pochettino je ranije rekao kako će morati pričati s vlasnicima i sportskim direktorima o transferima, a upitan je li se taj razgovor dogodio rekao je: “Ne moramo stvarno sjesti svi zajedno kao na službenom sastanku, svakodnevno razgovaramo i procjenjujemo stanje u ekipi. Sada je prijelazni rok otvoren i mislim da s nekim igračima koji su nam se vratili s posudbe, kao što je Andrey Santos, moramo donijeti odluku. Mislim da sam zadovoljan s ekipom koju imamo, sada smo fokusirani na to da što je prije moguće oporavimo sve igrače. Procijenjujemo stvari, gledamo ekipu i ako vidimo neku mogućnost možda nešto napravimo, ali u ovom trenutku nismo donijeli nikakvu odluku.”

Upitan o potencijalnom transferu Conora Gallaghera, Pochettino je odgovorio: “Moramo razgovarati o puno stvari, ali jasno je da Conor ima ugovor s nama još godinu i pol dana. Kao i sa svim drugim igračima dođeš do trenutka kad je važno razgovarati, donijeti odluku o budućnosti. Naravno, sve to će biti između kluba i igrača. Nema ništa za objavu, ništa za reći. Klub je zadovoljan sa njim, on je zadovoljan ovdje i u ovom trenutku se nema što reći.

Upitan hoće li ova utakmica biti prilika da zaigraju neki igrači koji dosad nisu puno igrali, Pochettino je rekao: “Neće biti puno promjena. Uzimajući u obzir sve okolnosti, nećemo previše mijenjati ekipu. Možda ćete vidjeti jednog ili dva igrača koja inače nisu u početnom sastavu, ali zbog nekih okolnosti moramo spriječiti i predvidjeti problem. Igrat ćemo kao da se radi o ligaškoj utakmici, neće biti tako zato što je to utakmica FA kupa i ekipa iz Championshipa. Puni respekt za Preston i vidjet ćete da ćemo sutra izvesti jaku ekipu sposobnu za dobru izvedbu.”

Nicolas Jackson otišao je na Afrički kup nacija, zbog čega se sad otvara prostor za Armanda Broju i Christophera Nkunkua, a Pochettino je o tome rekao: “Za Armanda je moguće da će igrati. Mogu vam reći da Christopher neće započeti utakmicu jer je tijekom tjedna imao nekakvih problema, ali bit će u ekipi. S njim moramo biti pažljivi kao što sam vam već rekao. Nije isto sada nakon što šest mjeseci nije nastupao.”

“Za Armanda postoji veća mogućnost da više bude uključen jer mislim da je on jedan od naših glavnih napadača. Za njega je ovo prilika da pruži dobru izvedbu. Stvarno jako vjerujemo u njega i njegov sjajan potencijal i njegove kvalitete, a sada moramo zaboraviti njegove ozljede iz prošle sezone.”

Pocettino je ponovno upitan o Gallagheru, ima li garancije da će ostati u klubu tijekom ovog zimskog prijelaznog roka, na što je odgovorio: “Gledajte, ne mogu garantirati da ću ja sutra biti ovdje. U nogometu se različite stvari mogu dogoditi. To mogu garantirati samo igrač ili klub. Igrač više nego klub jer je igrač taj koji ima ugovor još godinu i pol dana. On može reći da će biti ovdje jer mu ugovor omogućava da bude ovdje. Potrebno je donijeti najbolju odluku za klub, igrača i ekipu.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka