Tottenham Hotspur FC 1-0 Chelsea FC | KRAJ

Tottenham Hotspur FC 1-0 Chelsea FC | KRAJ
08 siječnja 22:44 2019

Chelsea, unatoč potpunoj kontroli većeg dijela utakmice, nije uspio nadoknaditi gol Spursa iz prvog poluvremena te ih na Bridgeu dočekujemo s minusom.

Gol je zabio Kane iz penala koji je tek naknadno dosuđen, nakon što je linijski sudac dosudio zaleđe. VAR je tu odluku vrlo kontroverzno poništio. Vizualno je jako teško reći, ali logika nalaže da je zaleđa ipak bilo – Naime, Kaneova desna noga bila je točno ispred crte, ali mu je tijelo bilo nagnuto prema naprijed što znači da je ono moralo biti iza nje. Što se penala tiče, on je čist. Kane ga je svjesno iznudio, mogao je preskočiti Kepu, ali se zakačio o njega te sudac (ni VAR) tu ništa nije mogao.

  • Pedro, Giroud, Kovačić i Willian su se vratili s ozljede, ali je samo potonji započeo. Ostalo troje ušlo je u igru u drugom poluvremenu.
  • Morata ni na klupi. Hoće li taj Higuain?
  • U napadu smo opet započeli bez pravog centarfora što će vjerojatno biti dugoročna taktika protiv jačih ekipa, barem dok ne dovedemo ozbiljnijeg ‘špica’.
  • Na desnoj strani Hudson-Odoi potvrđuje da je ozbiljna opcija.
  • Što se lijeve strane pak tiče… Nadajmo se da je ovo zadnji put da je gledamo s Alonsom, Barkleyjem i Willianom.
  • Nismo zabili gol u gostima, ali to u ovom natjecanju nije toliko bitno. Naime, oni se ne računaju sve do produžetaka. Dakle, pobjedimo li u uzvratu 2-1, ići će se u produžetke, ali će u njima Chelsea morati pobjediti.
  • Uzvrat je za točno 2 tjedna na Bridgeu, a u međuvremenu dočekujemo Newcastle u ligi (subota).

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka