Koliko bitnu ulogu Pochettino zapravo ima u transferima?

Koliko bitnu ulogu Pochettino zapravo ima u transferima?
05 siječnja 11:50 2024

Već neko vrijeme svjedoci smo neslaganja uprave kluba te Mauricija Pochettina oko Connora Gallaghera. Čas odlazi, čas ostaje u klubu i dobiva novi ugovor. Trener je za (zaslužen) ostanak mladog Britanca koji je zadivio svojim igrama ove sezone, dok ga je klub navodno spreman prodati ukoliko stigne dovoljno dobra ponuda. Zadnja informacija dolazi od Fabrizija Romana koji tvrdi da je Gallagheru ponuđen novi ugovor, što je zasigurno ohrabrujuća informacija jer njegova prodaja bi bila sve samo ne pametan potez uprave. Pitanje je koliko je uvjeravanja od strane Pochettina moralo biti da se klub ipak odluči na novi ugovor, a ne na prodaju. I također se postavlja pitanje koliko bitnu ulogu Pochettino ima kad su u pitanju sadašnji igrači te dovođenje novih.

Početkom rujna čitali smo medijske natpise kako uprava želi da Pochettino u siječanjskom prijelaznom roku ima minimalno posla s transferima kako bi se mogao fokusirati na treniranje. Ipak, krajem prosinca, Pochettino je izjavio kako se nada da će imati bitnu ulogu u transferima jer bi bilo jako besmisleno da on kao trener to nema. Što naravno ima smisla ako niste uprava Chelseaja. Otkad je Boehly preuzeo klub, dovodila su se brojna imena koja nisu imala nikakve veze sa željama tadašnjih trenera. Jer zašto bi trener bio bolje upućen u nogometaše koje trenira i znao što mu nedostaje od Uprave koja sjedi u svojim uredima i obavlja pozive.

Nešto nedostaje

Zadnji trener koji je iole imao autoritet oko transfera bio je Tuchel, a prvi nakon njega kako se čini bit će Pochettino. Jasno i javno je rekao da ovoj ekipi nešto nedostaje. Tužno da stvarno nedostaje nešto nakon toliko bačenih novaca za masu novih igrača, ali činjenica je da se nije kupovalo smisleno. Za transfere se prošlo ljeto dalo gotovo 200 milijuna funti, a nije se doveo nijedan konkretan napadač koji je goalscorer. Jasno, doveli smo Jacksona, ali taj dečko će u 90% slučajeva zabiti bez da sam zna kako je zabio. Najbolji primjer za to je njegov hat-trick protiv Tottenhama. 

Potpisivanje ugovora s klubom nadgledaju sportski direktori Laurence Stewart i Paul Winstanley, uz pomoć sudirektora za regrutiranje i talente, Joea Shieldsa. Suvlasnik Behdad Eghbali također je bio istaknuta osoba tijekom nedavnih prijelaznih rokova. Ovaj siječanjski prijelazni rok bit će nam odličan pokazatelj hoće li Pochettino biti među nabrojanim imenima te hoće li se poslušati njegove želje oko profila igrača koje će klub dovesti. Ipak, ovdje će najkonkretniji primjer toga postoji li i dalje velik raskorak između trenera i uprave, biti upravo Gallagher na kojem se trenutno lome koplja.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Katarina Ergović

Vidi Više Članaka