Pochettino: “Sretan sam jer su igrači zaslužili pobjedu”

Pochettino: “Sretan sam jer su igrači zaslužili pobjedu”
16 prosinca 21:15 2023

Mauricio Pochettino vjeruje da će se njegovi igrači napuniti samopouzdanjem nakon pobjede protiv Sheffield Uniteda, a objasnio je kako je do pobjede došlo nakon ključne taktičke promjene na poluvremenu.

“Sretan sam jer su igraču zaslužili pobjedu,” rekao je Pochettino. “Dobro su radili tijekom tjedna, reagirali su. Važno je graditi samopouzdanje, ali u isto vrijeme moramo shvatiti da se moramo promijeniti ako se želimo popraviti.”

“Ali sretan sam jer su ovo jako važna tri boda za nas, a onda u utorak imamo jako važnu utakmicu protiv Newcastlea, potpuno je drukčije kad u utakmicu ulaziš poslije pobjede.  Ući u tu utakmicu s dobrim osjećajem nakon pobjede i napunjenim samopouzdanjem je jako važno.”

“Protiv Sheffield Uniteda je uvijek teško, mogli ste to vidjeti kad su igrali s drugim ekipama. Prvo poluvrijeme je bilo teško jer su se jako dobro branili i bili su dobri u jako niskom bloku. Ali mislim da smo jako dobro započeli utakmicu, samo što nismo stvarali prilike.”

“Najvažnija stvar je da smo dominirali, kako u posjedu, tako i u tranziciji. Ponekad u takvim utakmicama postaneš frustriran jer ne možeš zabiti. Ekipa je pokazala zrelost u kontroliranju  tranzicije, a a nismo im pružili puno prilika da zabiju.”

“Jako sam sretan, jako zadovoljan, igrači su to zaslužili osjetiti pobjedu nakon nekoliko poraza.”

Pochettino je zadovoljan načinom na koji su promjene na poluvremenu osigurale pobjedu.

“U prvom poluvremenu je bilo pomalo frustrirajuće jer nismo uspjeli probiti Sheffieldov niski blok. Bili smo frustrirani, ali u istro vrijeme svih 11 igrača je radilo za ekipu, pritiskali su protivnika da osvoje loptu nazad što je prije moguće i da ne pruže Sheffieldu priliku da stvori prilike.”

“U drugom poluvremenu smo napravili promjene na nekoliko pozicija, a počeli smo pronalaziti bolje mogućnosti s loptom i rastezali smo njihove linije, uz Sterlinga i Jacksona koji su ulazili u prazan prostor. Mislim da smo bili dovoljno agresivni, ali mučili smo se u prvom poluvremenu jer smo radili pogreške u načinu na koji smo pokušavali probiti njihovu obranu.”

“U drugom poluvremenu smo promijenili neke stvari i zato smo pronalazili bolja rješenja. Zamijenili smo Sterlinga i Palmera, kao i pozicije naših bekova i dvojice naših veznjaka, u prvom poluvremenu nismo dali Coleu ili ekipi priliku da pokušaju pronaći bolju priliku na terenu. Zato smo napravili promjenu, kao i način na koji gradimo igru iz srednjeg bloka.”

“Mislim da smo stavili preveliki pritisak na Disasija i Colwilla kad su imali loptu, uz samo jednu opciju za odigrati. Bilo je nemoguće stvarati prilike i kružiti loptom jer smo im uvijek dali vremena da se preslože, a kad smo riskirali gubili smo loptu.”

“Kada smo u drugom poluvremenu napravili promjene bili smo puno bolje i počeli smo Sheffieldu stvarati ozbiljne problem.”

Također je pohvalio obrambenu izvedbu ekipe, a osvrnuo se na povratak Benoita Badiashilea na teren nakon ozljede.

“Mislim da smo kolektivno bili dobri. Benoit je nakon dugo vremena van terena zbog ozljede bio dobar i sada se dobro oporavlja, a to je dobro. Za nas je sad izazov oporaviti sve igrače.”

“Bit će teško jer smo imali nekoliko ozljeda prošli tjedan, a moramo pokušati izvući najbolje iz ekipe koja je dobro izbalansirana ako su svi igrači spremni.”

“Sretan sam jer je to bilo važno, a sada razmišljamo o Newcastleu u utorak, važnoj utakmici za plasman u polufinale. Newcastle je sjajna ekipa, a mi ulazimo u tu utakmicu puni samopouzdanja.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka