Chelsea FC 2-1 (4-2p) Tottenham Hotspur FC | OCJENE

Chelsea FC 2-1 (4-2p) Tottenham Hotspur FC | OCJENE
26 siječnja 17:07 2019

Nakon grubog poraza i najgore utakmice ove sezone protiv jednog gradskog rivala, Chelsea se vratio pobjedom protiv drugog, čime se i plasirao u finale Carabao kupa protiv Manchester Cityja.

Chelsea je tijekom cijele utakmice bio puno bolji od decimiranih Spursa koji su nastupili bez Kanea, Allija i Sona. Trebala je to biti pobjeda od više golova razlike, ali nas je kao i obično izdala efikasnost pred protivničkim golom i jedan trenutak nepažnje pred našim. Zbog toga, te nedostatka produžetaka i pravila o gostujućim golovima, se išlo izravno na penale gdje su svi naši igrači bili precizni, dok su dvojica protivničkih promašili.

Kao što vidite, ocjene su mahom odlične. Ukupna prosječna ocjena je visokih 1.49, što znači da je ovo naša šesta najbolja utakmica ove sezone.

Uz to, imamo čak četvoricu iznad izvrsnih ‘2’. Najbolji je bio N’Golo Kanté, što mu je peti CheCro igrač utakmice ove sezone. Daleko prvi je i dalje Hazard s deset, koji je ovaj put za dlaku propustio povećati svoju prednost na vrhu. Blizu im je i Kepa – On se proslavio obranom penala Lucasu Mouri nakon kojeg je David Luiz zabio za pobjedu.

Iznad 2.0 je još i Emerson Palmieri. Nadajmo se da je njegov start znak da ga Sarri napokon planira nastaviti koristiti u startnoj postavi, obzirom na očajnu formu Marcosa Alonsa. Sudeći po njegovoj izjavi nakon utakmice, čini se da i jest tako. Naime, kaže da je inzistirao na Alonsu cijelo ovo vrijeme zbog manjka visokih igrača u momčadi, obzirom da smo zadnja dva mjeseca većinom igrali bez velikog napadača… To ima smisla, taman u to vrijeme je Alonsova forma krenula nizbrdo. Sada kada je tu Higuaín, to više nije slučaj pa ubuduće možemo očekivati Emersona.

Četvero igrača nalazi se u vrlo dobrom rasponu 1.3-1.8. Nešto bolji su bili naši obrambeni stupovi, Azpilicueta i Rüdiger, dok su nešto ispod 1.5 Jorginho i David Luiz. Svi osim Nijemca (+ Willian) su bili heroji na penalima s mirnim i izvrsnim izvođenjem. Jorginho se uz to i napokon vratio u dobru formu i tome pripadajuće ocjene. Obzirom da ga Sarri ne planira mijenjati, želimo mu da samo tako nastavi!

Igrači koji nisu impresionirali su redom zamijenjeni igrači, zamjene i – Olivier Giroud. Pedro i Barkley su nastavili svoju lošu recentnu formu, dok je Sarri nastavio tradiciju uvijek istih zamjena pa su umjesto njih u igru ušli Willian i Kovačić, koji nisu imali dovoljno vremena da se odlijepe od neutralne nule. Giroud, s druge strane, nema takav izgovor. Odigrao je cijelu utakmicu i napravio jedno veliko – ništa. Srećom po nas, sada je tu Pipita.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka