Manchester United FC 2-1 Chelsea FC | Što smo naučili

Manchester United FC 2-1 Chelsea FC | Što smo naučili
08 prosinca 11:00 2023

1. Nedostatak kontinuiteta

Ako nam išta nedostaje ove sezone, to je definitivno kontinuitet vezanih pobjeda. Nakon one herojske utakmice protiv Brightona gdje smo sa igračem manje odigrali odličnu utakmicu, jučer protiv Uniteda kao da je sasvim neki drugi Chelsea izašao na teren. Bez želje, jednostavno bezvoljno i bezidejno. Ako se pogledaju trenutni rezultati Chelseaja u Premier ligi, samo smo jednom do sada uspjeli povezati dvije pobjede za redom (Fulham 0-2 i Burnley 1-4).

2.Robert Sanchez i Cole Palmer

Jedine dvije svijetle točke u jučerašnjem porazu. Sanchez je imao 2-3 pogreške, ali da nije bilo njega i njegovih odličnih obrana poraz bi bio i teži. Cole Palmer, iako je djelovao pomalo izgubljeno na poziciji Gallaghera, uspio je postići pogodak i samim time je prebacio momentum igre na stranu Chelseaja, međutim taj momentum nismo uspjeli iskoristiti. Naglasio bih i da je Cucurella defanzivno u prvom poluvremenu bio sasvim solidan i da je odlično zatvorio Garnacha.

3.Ponovno nedostatak koncentracije u završnici

Imali smo i mi svojih prilika iz kontranapada, stopostotnih situacija, ali kako to ide kod nas iz utakmice u utakmicu, pad koncentracije igračima u ključnim trenucima. Prvo je Sterling gurnuo Jacksona u situaciju 1 na 1 sa Onanom, međutim Jackson radi ono što konstantno radi, ako nije potez previše, onda čeka do posljednjeg trenutka i Onana brani bez previše problema. Zatim se Mudryk sjurio 1 na 1 sa Onanom, ali nije pogodio niti okvir gola. Uspio se nakon toga donekle iskupiti asistencijom Palmeru za pogodak. Uglavnom, da su naši napadači dovoljno koncentrirani, a ne toliko brzopleti, možda bi jučer i uzeli bod. Nadajmo se da će se povratkom N’kunkua realizacija popraviti.

4.United nam je napravio ono što nam nitko nije već 20 godina

Chelsea se suočio sa čak 18 udaraca prema golu u prvom poluvremenu protiv Uniteda, prema statistici koju ima OPTA od sezone 2003.-04 to je najveći broj udaraca sa koji smo dopustili u prvom poluvremenu utakmice Premier lige. United je sveukupno uputio 28 udarca, što je jednako rekordu koji ima Liverpool protiv Chelseaja iz svibnja 2016. godine kada je Liverpool također uputio 28 udarca na gol Chelseaja.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Matija Ivanušec

Vidi Više Članaka