Chelsea FC 1-3 Real Madrid CF | OCJENE

Chelsea FC 1-3 Real Madrid CF | OCJENE
08 travnja 08:52 2022

Dva teška domaća poraza za redom. 7 primljenih golova. Pad u borbu za TOP 4 i vjerojatno ispadanje iz Lige prvaka. Kako se sezone raspadne u samo par dana… Doduše, ništa još nije gotovo, ali svakako nisu ugodni dani za plave navijače. Ove dvije utakmice najgore su ocijenjene ove sezone (-0.60 Brentford, -0.42 Real), a oboreni su i brojni negativni rekordi. Prošli put je to bila titula igrača utakmice s najnižom ocjenom ove sezone (0.95) koju je osvojio Rüdiger. Ovog puta je to najveća razlika između prvog i zadnjeg (4.56), te najniža ocjena ove sezone (-2.70), što je umalo i all time rekord, ali ga ipak nadmašuje Jorginhov ‘masterclass’ iz prošlogodišnje blamaže protiv West Broma.

Teško je reći da je Mendy (-2.70) mogao bolje reagirati kod prva dva briljantna gola Benzeme, ali kod trećeg je sve, da ‘prostite’, usrao. Taman smo imali ‘momentum’ i vraćali smo se u utakmicu, i baš nam je taj glupi gol na početku drugog poluvremena presudio. Ne samo ovu utakmicu, nego i vjerojatno cijelo četvrtfinale. Istini za volju, bilo je samo pitanje vremena kada će njegova nesigurna igra nogom dovesti do ovakvih posljedica…

Još troje igrača s ocjenama ispod -1 vrijedi prokomentirati, naravno u negativnom smislu. Christensen (-1.93) je izvađen odmah na poluvremenu nakon što se nije mogao nositi s Viniciusom na svojoj desnoj strani. Do sada je na toj poziciji bio siguran čak i protiv takvih brzanaca, ali glava mu je očito već u Barceloni… Pulisic (1.38), koji ima tendenciju često biti nevidljiv, odigrao je svoju možda i ‘najnevidljiviju’ utakmicu u plavom dresu. Toliko o njemu. Lukaku (-1.24), nam je, pak, pokazao što znači razlika između pravog i lažnog WC napadača. Benzema je svoje dvije (teže!) prilike glavom maestralno zabio, a on svoje dvije klaunovski promašio.

Završit ćemo se pozitivnim dijelom, jer ipak, nije ništa gotovo. Ovaj Real je poprilično limitirana momčad koju bismo inače trebali individualno i timski izdominirati, kao i prošle godine. Povedemo li u uzvratu, krenut će se ‘tresti gaće’. Samo će biti ključno ponovno pronaći onu strašnu obranu kakvu smo imali sve do nedavno. Bez toga ništa.

Za Mounta (0.28) teško možemo reći da je bio dobar, ali je imao osjetno poboljšanje u drugom dijelu i par dobrih poteza. Petica za trud. James (0.61) zaista ništa jadan nije kriv. Imao je po jedan odličan šut i nabačaj, a kada je prebačen na ‘običnog’ desnog beka, odnosno postao zadužen za Viniciusa, ovaj se više nije vidio. Kovačić (0.71) definitivno nije smio započeti na klupi. Bez dileme je u najboljoj formi od naših veznjaka. Daleko najbolji bio je strijelac jedinog gola, Havertz (1.86) koji se već neko vrijeme profilira u našeg glavnog igrača. Barem nešto pozitivno u ovim mračnim trenucima…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka