Najava utakmice: Tottenham Hotspur (A)

Najava utakmice: Tottenham Hotspur (A)
05 studenoga 19:26 2023

Da mi je netko prije početka sezone rekao da će Tottenham dočekati 11. kolo na prvom mjestu ligaške tablice, vjerojatno bih ga pljunuo. Talisman ove ekipe i glavni igrač, Harry Kane prije početka sezone preselio je u Bavarsku i vjerovali smo da Spursi bez njega neće biti pravi. Međutim, Ange Postecoglou je napravio pravo malo čudo u prva tri mjeseca ove sezone. Australski stručnjak rođen u Grčkoj imao je trnovit put, sa dvije godine njegovi su se roditelji doselili u blizinu Melbournea i tu je Ange počeo svoju nogometnu karijeru za klub grčkih iseljenika South Melbourne Hellas. Bio je lijevi bočni igrač, kapetan kluba, a zanimljivo je da ga je vodio i veliki Ferenc Puskas. U sezoni kada je legendarni Mađar bio na klupi tog kluba, Postecoglou je bio glavni igrač i produžena ruka trenera. Puskas je do tada u trenerskoj karijeri prošao sve i svašta, a eufemizam bi bio kada bi ju nazvali manje uspješnom od one igračke. Ipak, Puskas je u Australiji bio slobodan i bez pritiska, forsirao je napadački nogomet s naglaskom na držanje posjeda i širenje igre na bok. Nešto što je popularno danas i što gaji i Postecoglou u svojim nogometnim postulatima. Preko grčke treće lige, reprezentacije Australije, Yokohame i Celtica stigao je u Tottenham i postao hit. Spursi pod ovim dobroćudnim mrkim medvjedom (kako mu tepaju engleski mediji) igra super uzbudljiv nogomet koji zasada donosi i odlične rezultate.

Kojih deset pozicija ispod Tottenhama, stojimo mi. Zaglavljeni u mediokritetu s puno ozlijeđenih igrača, a onih zdravih i van forme da i ne spominjemo. Kako to obično biva kad imate ekipu punu mladih i još nedoraslih igrača najvišim izazovima Premier lige, puno je oscilacija od utakmice do utakmice. Tako odigramo odlično protiv Arsenala pa zatim katastrofalno protiv Brentforda, a onda vrlo dobro protiv, doduše, drugoligaške ekipe. Razveselio nas je nastup naša dva najkreativnija igrača, Enza i Palmera, a razočarao napadača Jacksona koji tone sve dublje u svojim lošim nastupima i čini se da povratak Nkunkua ne može doći dovoljno brzo.

Prije dva tjedna sam u najavi Arsenala pisao kako je neobično biti u ulozi autsajdera, što tek reći za utakmice sa Spursima. Doma ili u gostima, znalo se tko je tu favorit. Kokoši sa sjevera napunile bi gaće čak i na svom terenu, nevažno zvao se on White Hart Lane, Wembley ili Tottenham Hotspur Stadium. Zato je gotovo nevjerojatno da ovaj ponedjeljak u goste dolazimo kao janje na klanje i vjerujem da bi svi potpisali bod kad bi nam ga netko ponudio.

Kako bilo, mi smo Chelsea i mi se ne predajemo nikada i nikome, a najmanje Tottenhamu, ma koliko njihova igra ove sezone bila impresivna!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka