Chelsea FC 0:1 Nottingham Forest FC | KRAJ

Chelsea FC 0:1 Nottingham Forest FC | KRAJ
02 rujna 18:01 2023

U današnjoj utakmici pobjeda je maltene bila imperativ, nakon dobrog boda protiv Liverpoola, nesretnog poraza od West Hama, pobijedili smo Luton pa zatim i Wimbledon u liga kupu. Tako da su ovdje tri boda bila itekako važna kako bi uhvatili dobar momentum pred stanku za reprezentacije.

S tom namjerom smo i počeli utakmicu i već nakon uvodnih minuta se moglo vidjeti kako će ova utakmica izgledati. S našom dominacijom u posjedu, a Forestom u poprilično niskom bloku iz kojeg onda traže bijeg u kontru preko prvenstveno Brennana Johnsona i Morgana Gibb-Whitea. Sterling i Jackson su ponovno izgledali raspoloženo, u završnicu su se ubacivali i Chilwell i Enzo, ali nisu puno prostora davali crveni. U 21. minuti smo imali šansu, ali Chilwellu je ponovno završnica zakazala.

Do poluvremena smo imali neke poluprilike preko Sterlinga, Jacksona i Enza, ali ništa nije zabrinulo Matta Turnera na golu.

Na početku drugog poluvremena hladni tuš, Caicedo i Gallagher rade grešku na sredini, Awoniyi ukradenu loptu šalje za Elangu u prostor koji nema težak zadatak i Forest vodi na Bridgeu. Preuzeli smo potpuno posjed i tražili izjednačenje, ali jednostavni nismo bili dobri, nismo kreirali gotovo ništa, a ono što jesmo (uglavnom preko Fernandeza) je bilo potraćeno šeprtljavim završnicama Nicolasa Jacksona, a najveću je priliku promašio u 83. minuti kada je prebacio praznu mrežu iz situacije u kojoj se to činilo nemogućim.

Bolan poraz, već drugi ove sezone, a tek je početak rujna. Šumari su cijelu prošlu sezonu upisali jednu jedinu pobjedu u gostima, a sad su, eto, već u četvrtom kolu slavili na Stamford Bridgeu.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan -2 = vrlo loš -1 = loš 0 = ni dobar ni loš 1 = dobar 2 = vrlo dobar / odličan 3 = fantastičanHej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka