Chelsea FC 0-1 Southampton FC | OCJENE

Chelsea FC 0-1 Southampton FC | OCJENE
19 veljače 19:19 2023

Ljudi, to je to. Dosegli smo dno. Ovo je službeni low point sezone. Od ovog trena sve napokon kreće nabolje. Sada slijedi gostujuća pobjeda u londonskom derbiju protiv Spursa koja će galvanizirati ovu momčad i donijeti joj samopouzdanje da potom pometu Leeds i Borussiju na Bridgeu… Da, ozbiljno!

Moj (suludi) optimizam na stranu, ovo je stvarno bilo loše. Izgubiti od posljednje plasirane momčadi kod kuće je u svakom trenutku očajno, a usred ovakvog niza je doista katastrofično. S druge strane, nije bilo toliko loše. Da jest, vidjelo bi se to u ocjenama. U njima, naime, imamo samo petero negativno ocijenjenih! Koliko god je prvo poluvrijeme bilo bezvezno (najblaže rečeno), toliko smo ipak osjetili značajni napredak u drugom i svima je više nego jasno da ovakav niz bez gola zaista nema veze s realnošću… Kako makar jedna lopta nije ušla u mrežu Borussije u srijedu, ili jučer igraču utakmice Raheemu Sterlingu (1.03), to nitko ne zna objasniti…

Razlog za ovako blago ocijenjivanje vjerojatno leži u tome što više-manje svi za ovo krive trenera, a ne igrače. Koliko je to ispravno, postoje razni stavovi, iako ovih dana prevladavaju oni da je sve do Pottera. Sam Potter se, pak, s time ne slaže, što je otvoreno rekao u svom intervjuu poslije utakmice… Osobno smatram da je, kao i većina stvari u životu, uzrok multifaktorijalan. Jedan od faktora možda i jest Potter, ali možda i najvažniji u recentno vrijeme je – čista sportska nesreća. U ‘pravednom’ svijetu bismo iz zadnjih par utakmica izašli s maksimalno jednim ili nijednim kiksom, što bi uključivalo zasluženu europsku pobjedu u Dortmundu te uvjerljivi preokret jučer protiv Southamptona…

… Ali, da je baba bila muško, zvala bi se – kako ono? Jebiga. Potteru Fortuna nije mogla u gore vrijeme okrenuti leđa, ali tako je kako je. Je li on kriv za sve ove nevjerojatne promašaje u zadnjih par utakmica? – Nije. Je li on, dakle, ipak naš obećani dugoročni mega-uspješni trener-Ferguson? – Vjerojatno ne. Što god mi mislili o tome, naš novi odbor će prema svim insajderskim dojavama tu hrabru i sve nevjerojatniju hipotezu još neko vrijeme isprobavati, tako da nam ostaje samo da bodrimo naše plave… KTBFFH!

Ups, a ocjene? Eno ih gore. Idemo dalje.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka