Liverpool FC 0-0 Chelsea FC | OCJENE

Liverpool FC 0-0 Chelsea FC | OCJENE
22 siječnja 20:35 2023

Ovo je treća utakmica za redom među ove dvije ekipe koja je završila 0-0, što znači preko 330 minuta bez golova (prve dvije su išle u produžetke). Ovo, za razliku od ta dva finala kupova, nije bila baš kvalitetna utakmica. Bio je to pravi ‘midtable‘ okršaj. Obje ekipe su na momente pokazale zašto se nalaze tu gdje se nalaze, s tim da je kod nas veći dio razloga u tome što nam nedostaje više od pola prve ekipe, dok je Liverpool s druge strane, osim Van Dykea i eventualno Diaza, nastupio u više-manje prvom sastavu. To ćemo uzeti kao pozitivnu stranu. Kao sljedeću pozitivnu stranu uzet ćemo činjenicu da nam se dvoje siječanjskih pojačanja nalaze u naših TOP 3, a oboje s odličnom ocjenom:

Priča dana je definitivno debi Mihajla Mudrika (2.17). (Da, u našem jeziku pišemo slavensku verziju njegovog imena, a ne englesku ”Mykhailo Mudryk”. Ako to nekog zbunjuje, sjetite se da pišemo Šahtar i Ševčenko, a ne Shakhtar i Shevchenko!) Naše novo pojačanje započelo je na klupi jer kompetitivnu utakmicu nije odigrao još od studenog, ali je odmah po ulasku pokazao da nije ispao iz forme. Zapravo, pri svakom dodiru se osjetila klasa. U jednom navratu je izvrtio dvojicu igrača u protivničkom šesnaestercu, ali mu nije ostao dobar kut za šut tako da je lopta otišla u malu mrežicu. Bio je to highlight njegovog 40-minutnog nastupa u kojem je bilo još dobrih sekvenci. Općenito nas je impresionirao direktnošću s loptom te u dodavanjima. Ljudi… imamo pravog igrača! Trenutno se čini kao kombinacija Wernerove brzine i Hazardove tehnike na malom prostoru. Ispadne li doista tako, imamo igračinu.

Ne bi valjalo zaboraviti drugo ovozimsko pojačanje Badiashilea (2.08) koji je dobio svoju prvu, nadajmo se od mnogih, odličnu ocjenu u plavom dresu. Ponovno je imponirao mirnoćom s loptom u nogama te apsolutnom dominacijom u skoku, što je atipično, odnosno tipično za igrača takve visine. Istina, sigurno mu ne odmaže što mu je stoperski partner jedan od najboljih svih vremena na toj poziciji. Ja još uvijek ne vjerujem da mi imamo Thiaga Silvu (2.54) na vrhuncu, niti da taj vrhunac traje, evo debelo iza njegovog 38. rođendana… Silva vodi po broju odličnih ocjena (8) te MotM titula (7) ove sezone, što je u obje kategorije barem 3 više od bilo koga drugog (vidi punu statistiku dolje)!

Spomenut ćemo još par pozitivnih stvari prije nego pređemo na negativne. Mora se reći da se neki igrači, koji inače imaju (kao i cijeli klub) poprilično lošu sezonu, ovog puta odigrali sasvim solidno. Ziyech, Havertz, Cucurella, Jorginho, Azpilicueta i Gallagher svi redom imaju ocjenu između 1.18 i 0.70! Možemo li to shvatiti kao znak napretka? Vjerujem da da. Sad samo treba tako nastaviti, te paralelno korak po korak ukomponirati puste igrače koji se vraćaju s ozljeda i suspenzija… te onda možda i bude nešto od nas.

S druge strane, par igrača nastavljaju svoju lošu sezonu, primarno Aubameyang (-0.26) i Mount (-0.28) kojemu je ovo prvi put da je najlošije ocijenjeni starter ove sezone. Oko prvog se više ni ne nadamo puno, ali drugi nas definitivno zabrinjava. Vjerujem da je i on sam zabrinut, s obzirom da mu ovakva forma niti malo ne pomaže u pregovorima za novi ugovor…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka