Chelsea FC 2-0 Bournemouth AFC | KRAJ

Chelsea FC 2-0 Bournemouth AFC | KRAJ
27 prosinca 20:14 2022

Mi koji smo čekali da zaigramo 4-2-3-1, vjerujući da je točno to najbolja formacija za naše igrače, napokon smo to i dočekali. Započeli su Pulisic i Sterling na svojim prirodnim pozicijama na krilu, Mount (rekao bih također na svojoj prirodnoj poziciji) na desetci, Havertz ispred njega, a Zakaria i Jorginho iza. Upravo to bio je ključan potez jer znamo da Jorginho nije najbolji kada pored sebe nema jednog mobilnog i čvrstog igrača kao što je Švicarac. Osim toga, i Cucurella i James su napokon bili ‘obični’ bekovi, a Koulibaly stoper u tandemu, što je igrao cijelu karijeru. Jedini ‘upitan’ u takvoj formaciji bio je T. Silva zbog kojeg znamo da je još i Tuchel inzistirao na trojici stopera.

Rezultat? Izvrstan. Bio je ovo brat bratu najbolji nastup naše momčadi u cijeloj ovoj (ukletoj) 2022. godini, izuzev eventualno prvih 90 minuta na Santiago Bernabeu. Samo u prvom poluvremenu trebalo je biti hladnih 5-0 za naše, ali se uz par promašaja našlo i par bizarnih sudačkih odluka s još bizarnijim izostankom intervencije od strane VAR-a. Tako je rezultat bio ‘samo’ 2-0 pri čemu je Sterling upisao asistenciju, Mount gol (i predasistenciju), a Havertz gol i asistenciju.

U drugom poluvremenu ipak nismo bili toliko goropadni kao u prvom, tako da je rezultat ostao nepromijenjen. Dapače, umjesto da smo se još malo veselili, dogodilo nam se obrnuto, makar ne oko rezultata. Ponovno se ozlijedio Reece James. I ponovno je to ono već načeto desno koljeno koje je nastradalo u Milanu. Iako je odšetao s terena, njegov izraz lica bio je vrlo tragičan, a sama činjenica da se radi o koljenu koje je prethodno za dlaku izbjeglo operaciju znači da će vjerojatno uslijediti upravo to – operacija. A operacija bi značila kraj sezone za našeg možda i najboljeg igrača…

Ove godine i kad nam krene na dobro, jednostavno ne može završiti dobro. Kad će više ta 2023.?

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka