Chelsea FC 1-1 Manchester United FC | KRAJ

Chelsea FC 1-1 Manchester United FC | KRAJ
22 listopada 20:24 2022

S obzirom na sastave u zadnje vrijeme te veličinu ove utakmice, bilo je poprilično vjerojatno da će Potter započeti s 5 braniča, što se i obistinilo. Zapravo, jedino veće iznenađenje je bio Kovačić na klupi. Umjesto njega u sredini su započeli Jorginho i Loftus-Cheek koji je mjesto na desnom krilu/nom beku prepustio kapetanu Azpilicueti. Osim toga, iznenadio je i početak Cucurelle umjesto Koulibalyja na lijevom stoperu, ali to je sasvim sigurno ‘prisilna’ promjena jer potonjeg nema ni na klupi, očito zbog nekakve kasne ozljede.

Nažalost, kao i prošlog puta kada su Cucurella i Chilwell igrali zajedno, nije to baš funkcioniralo. Zapravo je još veći problem bio u veznom redu gdje je nedostatak Kovačića jednostavno bio nenadoknadiv… zato je Potter već drugu utakmicu za redom već u prvom poluvremenu uveo Kovu s klupe i ponovno vidio ogromnu razliku u igri. Izašao je Cucurella, čime se formacija promijenila u 4-4-2 s rombom u sredini, što je najnovi od Potterovih brojnih eksperimenata. Prije te 36. minute United nas je, bez pretjerivanja, izdominirao. I posjedom i igrom i prilikama. Nakon njegovog ulaska, kao i protiv Brentforda, igra se stabilizirala, tako da smo do poluvremena izdržali s 0-0.

Zanimljivo, prethodnih nekoliko utakmica smo mi redovito dominirali protiv Uniteda, ali nikako do pobjede. Dapače, niz bez ligaško slavlja protiv njih vukli smo još od Morate i 2017. godine. Prava je nogometna ironija da smo baš danas, kada su oni većinski bili bolji od nas, napokon došli do te pobjede. Neće nas protiv njih, i neće. Nakon što je Jorginho zabio iz penala kojeg je izborio mladi Broja, United je duboko u sudačkoj nadoknadi došao do izjednačenja… i to tako da je lopta prešla crtu za možda par centimetara… Šteta.

OCJENJIVANJE IGRAČA
-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka