GNK Dinamo Zagreb 1-0 Chelsea FC | OCJENE

GNK Dinamo Zagreb 1-0 Chelsea FC | OCJENE
09 rujna 09:16 2022

Tko bi rekao da će ovo biti zadnja Tuchelova utakmica. Šok ove nenadane trenerske smjene još uvijek nas drma, iako u javnost izlazi sve više insajderskih informacija koji malo bolje objašnjavaju prethodno neshvatljivu odluku. Nadalje, činjenica da je novi trener Graham Potter imenovan u manje od 24 sata jasno govori da se ovo spremalo već neko vrijeme… Inače, zbog kraljičine jučerašnje smrti, sutrašnja utakmica s Fulhamom i cjelokupno 8. kolo po svemu sudeći biti će odgođeni. Nismo sigurni ni za 9. kolo u kojem nam dolazi Liverpool jer bi kraljičin sprovod trebao biti točno 10 dana nakon njene smrti, odnosno točno na dan utakmice… Što sve skupa i nije loše za nas jer može dati više vremena Potteru da pripremi momčad.

Ali, vratimo se sada nevjerojatnom porazu od Dinama:

Kada vidite Kepu (1.12) na vrhu ocjena, jasno vam je kakvu smo utakmicu odigrali. Gol je primio 1 na 1, što mu se ne može zamjeriti, a skupio je par vrhunskih obrana, od čega i jednu iz daljine, što mu je uvijek bila rak rana. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Potter nastaviti s njim na klupi, poglavito s obzirom da on voli graditi igru s golmanom još i više od Tuchela. Prolazne ocjene zaslužili su još samo Kovačić (0.63) i jedva James (0.21).

Svi drugi igrači, što uključuje i inefektivne zamjene, dobili su negativne ocjene. To je ukupno 13 igrača, odnosno ovosezonski rekord. Aubameyang (-1.77) je došao da bi ponovno igrao pod Tuchelom, a onda je s njim dobio ukupno 59 minuta… i to 59 vrlo, vrlo loših minuta. Nadajmo se da će Potter radije igrati s Brojom (-0.49) koji je bio među manje lošima. Najlošiji je bio Ziyech (-2.08) koji je ušao već na poluvremenu i pružio jednu od statistički najgorih partija ikad (0/9 uspješnih nabačaja, 0/4 uspješnih driblinga, 16 izgubljenih lopti).Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka