Chelsea FC 0-0 Liverpool FC (p5-6) | OCJENE

Chelsea FC 0-0 Liverpool FC (p5-6) | OCJENE
15 svibnja 13:58 2022

Treće izgubljeno finale FA kupa za redom (prva momčad kojoj je to ‘uspjelo’).
Peto izgubljeno finale kupova za redom (ako računamo Liga kup).
Šesto izgubljeno finale na Wembleyju za redom (ako računamo Community Shield).

  1. Man City 2018. (CS)
  2. Man City 2019. (LC)
  3. Arsenal 2020. (FA)
  4. Leicester 2021. (FA)
  5. Liverpool 2022. (LC)
  6. Liverpool 2022. (FA)

Nevjerojatan, šokantan niz. Tko bi 2018. u onom finalu protiv Manchester Uniteda rekao da će to biti zadnje u kojem ćemo pobijediti? Uzmemo li u obzir i poraz protiv Arsenala 2017., također u FA kupu, ovo nam je 7. poraz u zadnjih 8. finalnih nastupa na Wembleyju… Bolesno. Katastrofalno. Nedopustivo.

Sudbina je htjela da se ponovi isto kao u prošlom finalu protiv Liverpoola, svega par mjeseci ranije. Ponovno smo došli do penala bez golova, ponovno su golmani, iako druga dvojica, bili jednako (ne)uspješni (prošli put po 0 obrana, ovaj put po 1), i ponovno smo mi imali 1 udarac van okvira više. Jebiga. Ako išta, barem možemo reći da smo sve 4 utakmice protiv Liverpoola ove sezone, momčadi koje se trenutno diže u nebesa, bili više nego ravnopravna momčad, i da nas nisu uspjeli pobijediti osim preko lutrije penala…

Nije nam to neka utjeha, ali sigurno ćemo se vratiti jači. Mi smo Chelsea.

U ovoj utakmici opet je najbolji bio naš igrač sezone, Thiago Silva (1.93), a netom iza njega odlični Reece James (1.86). Vrlo dobru ocjenu dobio je odlazeći Antonio Rüdiger (1.57), a takvu su otprilike trebali dobiti i vječno u ocjenama podcijenjeni Marcos Alonso (1.29) te Jorginho (1.14) koji su realno odigrali utakmicu na najvišem nivou. Šestro igrača dobilo je 1+ ocjenu, a tu je preostao još nesuđeni junak Mendy (1.36) koji je na kraju obranio samo(?) jedan penal, ali taj jedan je bio u najvažnijem trenutku, za spas od poraza, a još je barem 2 puta bio vrlo, vrlo blizu da obrani. Šteta.

Svi drugi igrači dobili su barem solidnu (0.50+) ocjenu, osim Loftus-Cheeka (0.00) koji je bizarno izvađen u produžetku nakon što je prethodno 13 minuta ranije uveden. Što se tu dogodilo, to samo Tuchel zna. Najlošiji, i jedini negativno ocijenjen, je kapetan Azpilicueta (-0.50) koji je ušao s klupe samo da zapuca penal i nažalost, uz Mounta (0.57) kojemu je obranjen, postao tragičar pogodivši stativu…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka