Chelsea FC 4-3 Slavia Prag SK | OCJENE

Chelsea FC 4-3 Slavia Prag SK | OCJENE
20 travnja 02:03 2019

Kako se dogodi da nakon poluvremena u kojem zabiješ 4 gola, na kraju svi budu nezadovoljni, troje igrača bude negativno ocjenjeno, a prosječna ocjena ekipe bude za samo 0.02 viša od poraza protiv rivala iz prethodne utakmice? Ne znam kako, ali ova ekipa očito zna…

Pedro i Giroud bili su istaknuti pojedinci ove utakmice koju su započeli s asistencijama jedan drugome već u prvih 10 minuta. Pedro je kasnije stigao zabiti još jednog (kao i promašiti prazan gol za hattrick) pa je ugusto probio ocjenu 2 i postao CheCro igrač utakmice – tek drugi put ove sezone!

Još su samo dvojica postigla zadovoljavajuću ocjenu, a to su naši najbolji igrači, Kanté i Hazard, koje je Sarri odlučio ne odmarati u ovoj utakmici, znajući da nam je Europska liga najveća šansa za Ligu prvaka. Nakon prvog poluvremena ta se odluka činila kao overkill, ali obzirom na krajnji rezultat i dojam… Ipak nam je drago što nije riskirao.

Čak sedmero igrača uguralo se u uski raspon 0.09-0.35, a tu su redom Christensen, Azpilicueta, Kovačić i sve tri zamjene Hudson-Odoi, Jorginho te Willian, u čijem sendviču se nalazi još i Barkley. Njihove performanse nije potrebno dodatno komentirati, ocjene govore sve… Iako, već sam zabrinut za Kovačića i njegov status u ekipi. 90 minuta u ovoj utakmici i grijanje klupe u Premier ligi vrlo su loši znakovi…

Blago ispod nule nalaze se Kepa, prvi put negativno ocijenjen u pobjedi ekipe, te Emerson, koji već drugu utakmicu za redom polako mijenja naše prethodno vrlo čvrste stavove o njegovoj superiornosti nad Alonsom. Alonso će, pak, zbog ovakvog razvoja događaja, a i svog dugo isčekivanog gola u prethodnoj utakmici, vjerojatno započeti iduću i time preoteti svom konkurentu mjesto u prvoj postavi.

Najgori, s ocjenom debelo ispod nule, bio je David Luiz, koji u ovom, sveukupno solidnom periodu svoje forme, svako malo odluči podsjetiti na svoju formu s početka sezone… Čime nanovo pokrene debate o njegovoj štetnosti. S ozlijeđenim Rüdigerom, i manje pouzdanim Christensenom pored sebe… Može samo na gore.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka