Chelsea FC 2-4 Arsenal FC | OCJENE

Chelsea FC 2-4 Arsenal FC | OCJENE
22 travnja 03:16 2022

Treći domaći poraz za redom u svim natjecanjima, po prvi put od ’93. U te 3 utakmice 11 primljenih golova. Po 4 u ligaškim porazima od Brentforda i sada Arsenala, + 3 od Reala u međuvremenu. Nastavak je to očajne domaće forme, ali istovremeno i prekid odlične serije od 3 utakmice u kojoj smo pregazili Southampton, nadjačali Real u Madridu te se rutinski plasirali u finale FA kupa preko Palacea. Dakle, da je divno – nije. Ali, nije sve crno. Dapače, u ocjenama je vrlo šareno, od zelene do žarko crvene:

CheCro igrač utakmice je po peti put ove sezone, a drugi put u zadnje četiri utakmice, Timo Werner (1.85) koji je izjednačio prvo Arsenalovo vodstvo sretnim odbijancem, ali je osim toga ponovno bio vrlo aktivan i efektivan. Osim njega, iole dobru ocjenu dobio je samo Mason Mount (1.19) na račun asistencije za naše drugo izjednačenje. Strijelac tog gola (i njegovog prvog ligaškog ove sezone) bio je kapetan Azpilicueta (0.04), ali on je zbog sudjelovanja u barem 2 Arsenalova gola dobio skoro pa čistu, neutralnu nulu.

Slično njegovom sunarodnjaku, ali na suprotnoj strani i bez gola za poboljšanje dojma, odigrao je Alonso (-0.83) kojemu je ovo već 12. negativna ocjena ove sezone, u čemu je uvjerljivo ‘najbolji’ (vidi tablicu ispod teksta). Ponovno je grozan i potpuno beskoristan bio Lukaku (-1.04) u svom prvom startu nakon dugo vremena – očito preferira biti na klupi. Mendyjeva (-1.58) je ‘pala s litice’. Iako nijedan gol nije baš, baš njegova greška (kao npr. protiv Reala), ponovno nije bio u stanju napraviti nijednu pravu obranu. Najgori su bili stoperi Christensen (-2.62) i Sarr (2.68) o čijim nastupima ne vrijedi trošiti previše riječi. Obojica po svemu sudeći, iako iz različitih razloga, sljedeće sezone više neće igrati za naš klub…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka