Chelsea FC 1:4 Brentford FC | KRAJ

Chelsea FC 1:4 Brentford FC | KRAJ
02 travnja 17:53 2022

Nakon dva tjedna i reprezentativne stanke, vratio nam se klupski nogomet, ali bolje da nije jer smo na povratku propisno osramoćeni od rivalskog kluba sa zapada Londona. Četiri komada u našoj mreži na našem stadionu nikako nije dobra uvertira za Real Madrid.

Prvu šansu na utakmici je imao Brentford nakon grube pogreške Mendyja, ali je, srećom, Toneyjev lob bio prejak.

Toney je zaprijetio i tri minute kasnije, ali je udarac u bliži kut obranila senegalska jedinica. Brentford je tako u prvih 10 minuta pokazao da neće biti lak zalogaj i da ćemo se morati pomučiti za tri boda. Dosta smo se u prvom poluvremenu mučili s Brentfordovim presingom, a i njihova obrana koja je većinu vremena stajala u dvostrukom bloku nije nam dopuštala puno ulazaka u šesnaesterac. Uglavnom smo prijetili udarcima s distance i poludistance preko Mounta, Loftus-Cheeka i Ziyecha koji je uputio i najopasniji udarac u 39. minuti koji je vršcima prstiju obranio Raya.

Osjetilo se da nam nedostaju naša dva glavna kreatora, Kovačić i Jorginho.

A onda, u trećoj minuti drugog poluvremena, naš napad koji je izgledao kao da ne ide nikud, lopta je nakon bezbroj dodavanja došla do Rudigera koji je odapeo bombetinu s preko 30 metara i pogodio unutrašnji dio lijeve Rayeve vratnice za 1:0!

Ipak, naše veselje nije dugo trajalo, već dvije minute kasnije, Pčelice su izigrali našu obranu i lopta je došla do samog Janelta koji je sjajno pogodio za 1:1.

Već četiri minute kasnije, potpuni preokret. Brentford je napao iz kontre, Mbuemo je prevario Ziyecha, zaletio se u naš šesnaesterac, trojica naših igrača su ga pratila, a u srcu kaznenog prostora sam se našao Eriksen i pogodio za vodstvo gostiju.

U šezdesetoj minuti novi gol u mreži Mendyja. Opet je dugu loptu Raye sjajno spustio Toney, te je nakon kombinacije s Mbuemom asistirao Janeltu koji je zabio svoj drugi danas za potpunu katastrofu na Bridgeu u drugom poluvremenu.

Nakon toga su u igru ušli Kova i Lukaku. Dobili smo malo na kreaciji, stvorili dvije-tri dobre prilike, ali nismo zabili gol koji bi nas vratio u utakmicu.

Posljednju čavao u lijes zabijen je u 87. minuti, nakon prekida, Rudiger je šlampavo reagirao, lopta je pala pred Wissu koji je ušao samo 90 sekundi ranije i zabio četvrti gol za Brentford!

Katastrofalna utakmica na povratku s reprezentativne stanke. Nadamo se da je ovo bio samo izdvojeni slučaj i da ćemo protiv Reala opet pokazati koliko vrijedimo!

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan -2 = vrlo loš -1 = loš 0 = ni dobar ni loš 1 = dobar 2 = vrlo dobar / odličan 3 = fantastičanHej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka