Palace (1-0) & Lille (2-0) | OCJENE

Palace (1-0) & Lille (2-0) | OCJENE
25 veljače 08:20 2022

Možda u tijesnim okolnostima, ali Chelsea je upravo naredao dvije pobjede s praznom mrežom za redom, od čega smo se odavno odvikli. Nije to izgledalo bajno tamo pred kraj prve od ove dvije utakmice, ali je među zadnjim minutama na asistenciju zamjene Marcosa Alonsa (1.32) pobjednički gol zabio Hakim Ziyech (2.50).

Marokanac je vjerojatno naš najbolji igrač ove kalendarske godine, osim eventualno T. Silve (1.95) koji bi vjerojatno bio prvi po drugim mjestima u našim poretcima ove sezone, da se takvo što broji. Nažalost, ni Ziyech ni Silva nisu ostali u fokusu ove utakmice, već nastup Romelua Lukakua (-2.14) od sedam dodira. To je negativni rekord Premier lige od kad se to uopće mjeri, dakle skoro 20 godina. Nije neobično da je ovoliko uvjerljivo najlošije ocijenjen. Oborio je time 2 ovosezonska rekorda:

  1. Najuvjerljivije zadnji – (razlika 2.09 u odnosu na sljedećeg). Zanimljivo, ovo čak nije all time rekord. Taj drži apsolutni kralj negativnih rekorda, Marcos Alonso, s razlikom od 2.31 u onoj nevjerojatnoj utakmici protiv Ajaxa u Ligi prvaka (4-4).
  2. Najveća razlika između prvog i zadnjeg – (4.64). Imali smo neke divlje razlike u ove 4 godine ocijenjivanja na našem portalu, tako da ni ovo nije all time rekord. On pripada Pulisicu i Kepi iz gostovanja u Liverpoolu krajem Lampardove sezone (2.79 – -2.33 = čak 5.12!).

***

Za kraj, napokon jedna dobro odigrana utakmica. Rekao bih prva dobra u zadnja 3 mjeseca, ako izuzmemo Spurse (lol). Istina, nije to vrijedilo za svih 90 minuta, ali veseli i onih 30ak dobrog nogometa.

Odlično je ocijenjeno četvero igrača, što je prvi put još od gaženja Juventusa u studenom. CheCro igrač utakmice je asistent drugog gola N’Golo Kanté (2.57) koji je sada MotM u svoje posljednje četiri nokaut utakmica Lige prvaka za redom. Taj niz uključuje, naravno, dva polufinala i finale!

Drugi je, pogodili ste, T. Silva (2.54), a treći strijelac prvog gola Kai Havertz (2.46) kojeg svi sada žele za prvog napadača umjesto Lukakua koji je zasluženo odsjedio ovu utakmicu. Odličnu ocjenu dobio je i strijelac drugog gola Christian Pulisic (2.09), unatoč ponešto tihoj utakmici. Dok god igra i zabija, dobro je, nećemo se žaliti.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka